Chládek: ODS se v Agendě 2014 vysmívá všem studentům, pedagogům i rodičům

01.04.2013 17:04

Sociální demokracie považuje programové priority ODS pro oblast školství, které představila v rámci „Agendy 2014“, za výsměch celé oblasti vzdělávání.

Chládek: ODS se v Agendě 2014 vysmívá všem studentům, pedagogům i rodičům
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Slib ODS, který zní „kvalitní vzdělávání pro lepší uplatnění studentů“ je jen dokladem, že ODS žádné řešení nemá. Kdyby ho měla, tak už ho dávno mohla ve vládě realizovat.

Předseda ODS a premiér Petr Nečas i celá vládní koalice v uplynulých letech studentům, rodičům a pedagogům svou politikou jasně ukázali, jaké mají cíle pro oblast vzdělávání – byli jsme svědky opakované snahy o privatizaci vzdělání na veřejných vysokých školách formou zápisného či školného, i přes kritiku ČSSD došlo k spuštění předražených a nefunkčních státních maturit, vláda s ODS v čele způsobila kolaps čerpání peněz z fondů EU, v důsledku nepřijatelné politiky exministra školství Josefa Dobeše došlo k největším studentským protivládním demonstracím od roku 1989. Pravicová vláda permanentně škrtá peníze pro školství, čeští žáci se v mezinárodních srovnáních znalostí propadají stále níže, školství je finančně i odborně devastováno!

ČSSD chce prosadit skutečnou změnu pro školství, chceme zatáhnout za záchrannou brzdu a zahájit strategické kroky k tomu, aby se vzdělávání v naší zemi stalo jednou z vládních priorit. Zásadně odmítáme školné či zápisné, chceme plně obnovit čerpání miliard korun z fondů EU pro oblast školství a využít peníze pro opravy škol, rozvoj pedagogů i studentů. Chceme zastavit předražené projekty, jsme pro systematické propojení celého systému školství.

Jsme pro zapojení odborné i široké veřejnosti do debaty o tom, kam má české školství směřovat. Již za několik málo dnů proto v Senátu odstartují diskuse v rámci Národních kulatých stolů pro záchranu českého školství, kde budeme hledat řešení pro současný kritický stav.

ČSSD oproti ODS nabízí pro školství skutečná řešení, která jsme veřejnosti představili ve veřejných debatách pod názvem „Kvalitní vzdělání dostupné všem“. Dokument je k dispozici na webu ČSSD: http://www.cssd.cz/program/program-podle-vas/politika-vzdelavani

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…