Hašek (ČSSD): České dráhy vyzývám k zajištění náhradní dopravy

11.06.2011 9:24

Řešení dopravní situace na území Jihomoravského kraje v pondělí 13. června bylo tématem pátečního mimořádného jednání krajské rady.

Hašek (ČSSD): České dráhy vyzývám k zajištění náhradní dopravy

Jak informoval hejtman Michal Hašek, Integrovaný dopravní systém založený na kombinaci železniční a autobusové dopravy při totálním výpadku železniční dopravy na jižní Moravě nebude možno nahradit jiným způsobem veřejné dopravy. „Vyzvali jsme České dráhy ve smyslu platné smlouvy, aby zajistili náhradní dopravu cestujících, ovšem nečekáme, že by se to Českým drahám podařilo v úplném rozsahu  a budeme o tom v průběhu víkendu veřejnost informovat.  Všechny informace, které se dotýkají systému veřejné dopravy na jižní Moravě, budou k dispozici na webových stránkách Dopravního podniku města Brna www.dpmb.cz ,  Jihomoravského kraje www.kr-jihomoravsky.cz a společnosti Kordis JMK, www.kordis.cz , která je koordinátorem veřejné dopravy v Jihomoravském kraji."

V souvislosti s možnými absencemi školáků v pondělí 13. června hejtman Hašek uvedl, že krajská rada doporučila ředitelům středních škol zřizovaných krajem, aby omluvili nepřítomnost žáků v pondělním vyučování z důvodu nemožnosti dopravit se do školy pro stávku. „Byli jsme také v kontaktu s vedením krajského ředitelství Policie ČR.  Ta se zaměří na kritické přístupy k velkým městům, dopravní policie bude také připravena pomoci Zdravotnické záchranné službě zajistit doprovod a průjezd, pokud by někde na jižní Moravě došlo k blokádám komunikací," zdůraznil hejtman Hašek.

Ředitel společnosti Kordis Jaromír Holec uvedl, že určitý počet autobusů by mohl být Českým drahám k dispozici, pokud by je byly ochotny využít: „Tento počet ovšem v žádném případě nemůže plnohodnotně a stoprocentně nahradit rozsah železniční dopravy, který běžně ve všední dny jezdí".

Náměstek hejtmana Václav Horák dodal, že  Jihomoravský kraj požaduje po Českých dráhách, a.s. zajištění náhradní dopravy v maximálním možném rozsahu tak, aby  byly minimalizovány dopady stávky na cestující veřejnost v Jihomoravském kraji. Hejtman Hašek na dotaz možných sankcí Jihomoravského kraje vůči Českým drahám řekl: „Smlouvy jsou od toho, aby se dodržovaly, jsou stanoveny postupy v situaci, kdy není poskytnuta služba, která je objednána. V takovémto případě budu s našimi poskytovateli diskutovat i možnou otázku sankcí". 

Vlastní dotaz Michalu Haškovi můžete položit ZDE

##PROFIL 302##

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…