Marková (KSČM): Tato vláda odpírá léčbu těm, kteří to potřebují

15.03.2012 12:39

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. 3. 2012

Marková (KSČM): Tato vláda odpírá léčbu těm, kteří to potřebují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

Děkuji za odpovědi. Já bych potom v tom případě měla ještě další doplňující otázky. Například: Proč tato vláda dopustila, aby se zvedla DPH na léky? Proč pan ministr slíbil zvýšení platů lékařům a nedal do systému žádné finanční prostředky právě na toto zvýšení, a všemi těmito opatřeními se způsobilo, že nemocnice nemají dostatek finančních prostředků třeba i na to, aby mohly léčit pacienty, kteří to potřebují? A už vůbec se nebudu ptát, proč přivádí zdravotní pojišťovny do problému tím, že tato vláda i minulá vláda odmítají zvýšit platby za státní pojištěnce, když víme, že právě tito pojištěnci čerpají 80 % veškeré zdravotní péče. Ne vlastní vinou, ale protože prostě jsou to staří lidé nebo chronicky nemocní nebo jsou to děti.

A tato vláda trvale podřezává příjmy do zdravotního pojištění a potom odpírá léčbu těm, kteří to potřebují. (Potlesk z řad poslanců KSČM.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.