Ministr Heger: Chceme efektivní zdravotnictví

15.03.2012 13:01

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. 3. 2012

Ministr Heger: Chceme efektivní zdravotnictví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

Já přece jenom musím zareagovat na to, že tato vláda odpírá péči o potřebné a odpírá péči lidem s roztroušenou sklerózou. Není to pravdou, tato vláda přijala finanční politiku ve zdravotnictví, která nekopíruje minulých deset let, kdy do zdravotnictví nateklo 100 % peněz navíc a přesto problémy, o kterých hovoříte a o kterých jste se zmínili, že tady byly již v minulosti, tak přesto ten nárůst o 100 % nebyl využit k tomu, aby se tyto problémy vyřešily.

Já nechci říct, že kdokoliv dnes a kdokoliv po této vládě vyřeší zdravotnictví. Ve všech zemích je to zdrojem velkých problémů a neustálého dolaďování za běhu. A to dolaďování samozřejmě vychází z poznatků, které jsou tady prezentovány, které ukazují jisté nesrovnalosti, které se musí za běhu řešit. Ale tato vláda je připravena je řešit a to, že peněz je méně, je dáno tím, že žijeme v této zemi, v této době, která nám způsobila hospodářskou krizi na celém světě, a to kterým způsobem chce vláda jít jako celek pro celou zemi i v této době, ve které chceme jít tímto způsobem ve zdravotnictví, je prostě zvyšování efektivity, bez kterého se neobejdeme, ne jenom pouhé přilévání peněz. Děkuji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.