Paroubek: Vedení ČSSD ví v krajích o další korupci. Mlčením se stává spolupachatelem

28.05.2012 8:50

Dnešní vystoupení představitelů nejsilnější opoziční strany v diskusních pořadech trochu připomínalo rčení „zloděj křičí: chyťte zloděje!“.

Paroubek: Vedení ČSSD ví v krajích o další korupci. Mlčením se stává spolupachatelem
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Kauza Rath je smutným vyústěním osudu jednoho člověka, od kterého by to málokdo čekal. Na druhé straně by sociální demokraté měli přestat hrát hru na slepého a hluchého, který okolo sebe nevidí další potenciální korupční kauzy.

Vyzývám ČSSD, aby, pokud chce dokázat, že není stranou zkorumpované „oranžové šlechty“ začala důrazně řešit další podezření z rozchvacování státních i evropských peněz. Jako příklad mohu uvést dení v Ústeckém kraji, kde například audit projektů v rámci ROP Severozápad konstatoval závažné nedostatky v 35 případech z 35 zkoumaných. Vážně tak může být ve svém důsledku ohroženo až 20 miliard korun!

V tomto týdnu vystoupil vysoký úředník ROP Severozápad s obviněním ze systémové manipulace s evropskými projekty ze strany ústeckých politiků v čele s hejtmankou za ČSSD Janou Vaňhovou. Tato obvinění přichází po sérii článků médií o politickém kartelu v Ústeckém kraji, který si přihrává evropské miliardy. To vše korunuje praxe lisovaček v projektech za miliardy korun.

Sám jsem pak podal trestní oznámení v kauze neuskutečněné konference o problémech Ústeckého kraje, na kterou dostala společnost Marketing Research Point třímilionovou dotaci z fondu hejtmanky Vaňhové.

Pokud vedení ČSSD v čele s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou a místopředsedou strany a šéfem hejtmanů Michalem Haškem nezačne nic dělat, a budou nadále tuto praxi naopak krýt, stanou se oba spolupachatelé případných dalších korupčních kauz politiky ČSSD.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…