Premiér Nečas: Chceme podpořit český export

02.05.2013 19:05

Premiér Petr Nečas dnes jednal se zástupci průmyslu o možnostech vlády v podpoře exportu českých firem. Cílem setkání bylo podle premiéra také popsat aktuální problémy českého průmyslu ve vazbě na konkrétní kroky české vlády.

Premiér Nečas: Chceme podpořit český export
Foto: Petr Kupka
Popisek: Premiér Petr Nečas

 

Po pracovním jednání předseda vlády uvedl, že klíčovými oblastmi, kterými je nutné se zabývat, jsou rozvoj infrastruktury, inovací a podpora exportu českých firem. „Stát má podporovat export, především do teritorií mimo Evropskou unii,“ řekl Petr Nečas.
 
Tématem jednání byla také otázka cen energie ve vazbě na obnovitelné zdroje energie a dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Premiér v této souvislosti uvedl: „Chceme podpořit průmyslový charakter ČR, který považuji za přednost české ekonomiky,a má plnou podporu naší vlády. Dostavba Temelína je nezbytná z hlediska zajištění konkurenceschopných cen elektrické energie, ale i z hlediska podílu českého průmyslu na její dostavbě,“ řekl premiér.
 
Prezident svazu průmyslu a obchodu Jaroslav Hanák zmínil témata, která jsou důležitá pro další rozvoj českého průmyslu. Jsou jimi podpora exportu a jednotný postup v oblasti české diplomacie. Dále ceny elektrické energie, kde vidí prostor pro jednání o vládní podpoře pro obnovitelné zdroje, a tím i snížení cen elektřiny. Třetí oblastí je podpora technického školství, kde v současnosti prochází Poslaneckou sněmovnou zněna zákona o právnických osobách ve vztahu k podpoře technického školství.
 
„Zásadní věcí je pro nás i pro celou českou ekonomiku podpora exportu. Živým tématem jsou rovněž ceny elektrické energie. Věřím, že si řekneme, jak dále postupovat v podpoře pro obnovitelné zdroje a snížení cen elektrické energie,“ řekl po setkání Jaroslav Hanák.
 
Premiér a zástupci svazu průmyslu se dohodli na opakování společného jednání v průběhu léta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…