Šťovíček (VV): Diskreditace, podvod nebo trestuhodný omyl

05.10.2011 20:39

Hospodářské noviny dnes zveřejnily na titulní straně naprosto nepravdivou informaci, podle níž jsem podal pozměňující návrh k zákonu o veřejných zakázkách a to pod titulkem „Právníkům dejme zakázky bez soutěží, chce poslanec“.

Šťovíček (VV): Diskreditace, podvod nebo trestuhodný omyl

Tato informace se nezakládá na pravdě a musím ji kategoricky odmítnout a vyvrátit.

Nikdy jsem žádný pozměňovací návrh k uvedenému zákonu nepodal a ani nepodepsal.

Nikdy jsem také s nikým o podobném návrhu nejednal, a naopak bych takový návrh zásadně odmítl.

Vždy jsem prosazoval a prosazuji maximální transparentnost veřejných zakázek a podobný návrh by byl v příkrém rozporu s mými názory a postoji.

Podle mých zjištění totiž došlo k záměně jmen.

Tento pozměňovací návrh, jak jsem si dnes ověřil na hospodářském výboru sněmovny, podal Jan Šťovíček z advokátní kanceláře KŠD ŠŤOVÍČEK. S touto osobou mně nepojí žádný příbuzenský ani jiný vztah, stejně jako jsem nevěděl o jeho iniciativě ve vztahu k novele zákona o veřejných zakázkách.

K záměně jmen došlo ze strany administrativní složky hospodářského výboru sněmovny, kde bylo místo jména Jan Šťovíček jako autora tohoto pozměňovacího návrhu k novele zákona o veřejných zakázkách, uvedeno mé jméno.

Alarmující je ale skutečnost, že Hospodářské noviny zveřejnily bez ověření takovou nepravdivou informaci. Otevřely tak otázku, zda se jedná o cílenou snahu diskreditovat mou osobu i Věci veřejné v naší snaze prosadit transparentní zadávání veřejných zakázek, o cílený podvod nebo trestuhodný omyl v administrativě Poslanecké sněmovny.

V každém případě požaduji důsledné a otevřené prošetření celé záležitosti v Parlamentu, zveřejnění omluvy v Hospodářských novinách i dalších médiích, která tuto nepravdivou informaci zveřejnila a vyvození odpovídajících důsledků pro ty osoby, které se na této nehorázné mystifikaci veřejnosti podílely.

Mgr. Milan Šťovíček
poslanec Parlamentu ČR

Více:
Šťovíček (VV): O půjčky z fondu oprav jsem vždy žádal zcela standardně

##PROFIL 2024##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.