Vaňhová (ČSSD): A zase ta dálnice...

08.06.2010 19:23

Ústecký kraj má mnoho svých specifických témat, ale jedno z nich je učiněný šlágr.

Vaňhová (ČSSD): A zase ta dálnice...

Ano, tušíte správně, hovořím o tolikrát propírané dostavbě dálnice D8.

Už snad ani nespočítám, kolik úsilí nás tato ekologickými aktivisty tolik nenáviděná stavba stála. V současné době leží u soudů několik žalob a jak to tak vypadá, dříve než o nich soudy rozhodnou, dokončení D8 se nedočkáme. Ekologičtí aktivisté totiž vedou v s obyvateli Ústeckého kraje poměrně účinnou - řečeno se slavným vojevůdcem von  Clausewitzem - opotřebovací válku a vzhledem k našemu právnímu řádu a pověstné rychlosti české justice se jim daří dostavbu úspěšně blokovat.

Dostavba dálnice je politickým evergreenem a objevuje se s železnou pravidelností okolo každých voleb, kdy kdekdo hrdě vypíná hruď a zvučně deklamuje, jak moc rychle by byla D8 dostavěna, jen kdyby ho k tomu pustili. Po tomto halasení většinou následuje srážka s realitou a nad proklamovanou snahou ¨něco s tím konečně udělat¨ se zavře voda. Občas mi dokonce přijde, že v politických půtkách hraje D8 roli mouřenína, sloužícího ke zviditelnění. Jakmile pohasnou světla kamer a přestane palba fotografických blesků znamená to, že mouřenín vykonal svou práci, mouřenín může jít.

Úplně stejná situace nastala i letos a prohlášení o tom, jak se to teď okolo D8 konečně rozjede , jsou  plné noviny. Jsem zvědavá,  jak dlouho novopečeným bojovníkům za dostavbu D8  jejich zápal vydrží.

Dostavba dálnice je jednou z největších krajských priorit a já bych si moc přála, aby se nestala pouze příležitostí ke zviditelnění těch či oněch, ale záležitostí, kterou si všichni ti, kteří mohou pomoci  Ústeckému kraji v jeho úsilí D8 dokončit, vezmou za svou.

Začít by se mohlo třeba tím, že už někdo, kromě nás, nahlas řekne, že zakopaný pes neleží někde v suterénu Krajského úřadu, ale tam, kde by ho člověk neznalý možná nehledal. Ten pes totiž leží až v dalekém  Brně. Konkrétně v kancelářích ¨ekologické¨ organizace Děti Země.

Dále čtěte:
Dokončete dálnici D8, apeluje Vaňhová na nové poslance
Není Miko ve střetu zájmů?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…