Vložení textového příspěvku - stručný návod

14.08.2011 0:00

Podrobně jsme se věnovali vkládání psaných příspěvků (souborů, článků, odpovědí na dotazy) věnovali v minulých číslech Parlamentních Listů. Rádi bychom přidali několik drobných rad, které Vám usnadní vkládání Vašich příspěvků.

Vložení textového příspěvku - stručný návod

 

Je nejjednodušší formou, jak komunikovat směrem k voličům. Navíc na našich stránkách můžete publikovat své příspěvky kdykoliv, a to bez zásahů a redigce ze strany redakce. Důležitá je však forma článku. Uvědomte si, že voliči budou mnohem pozitivněji vůči Vaší osobě vnímat článek napsaný přímo pro ně, nežli zkopírovanou tiskovou zprávu, kterou si mohou přečíst v redakční části ParlamentníListy.cz a nebo kdekoliv jinde na internetu. Není důležitá délka článku (naopak), ale jeho sdělení. Uživateli je také velmi pozitivně vnímáno povolení diskuze u publikovaného článku (standardně je diskuze redigovaná – tzn. že každý diskuzní příspěvek je zobrazen teprve, když jej výslovně schválíte)

Chcete-li vložit textový příspěvek (článek, soubor), v poli - Administrace profilu se Vám otevře několik možností, pro zjednodušení si předvedeme vložení textového souboru 

 prostřednictvím pole Vložit článek

Pokud kliknete na toto známé tlačítko , rozbalí se Vám okno pro vkládání příspěvků - viz obrázek

 

Obr. - okno pro vkládání textových příspěvků
Pole, která jsou označena hvězdičkou, je nezbytné vyplnit z důvodu technických parametrů stránky. Uživatelé profilu se často ptají na nutnost anotace (perexu). Pokud jde o delší článek, je vhodné vyplnit několik vět charakterizujících článek právě do této kolonky. Pokud se jedná o odpověď, je možno vložit pomlčku. Pole Obrázek se váže k článku a obvykle je vhodné vložit Vaší fotografii. Fotografie se objevuje současně s článkem všude tam, kde je článek zveřejňován. Doporučuje Vaše anotační fotografie obměňovat, jelikož obrázek je to, na co uživatel podvědomě prohlíží jako první. Buďte kreativní a vyvarujte se používání stejného obrázku – na uživatele to působí velmi nudně. Samotné tělo článku, pokud jej nepíšete rovnou do okénka označeného text článku, ale převádíte text z jiných formátů, je nezbytné vložit přes funkci  Poznámkový blok ze startovací nabídky MS Windows (buď je přímo v nabídce nebo jej naleznete v odkazu příslušenství). Poté prostým překopírováním (ctrl+A, ctrl+C) jej vložíte do pole Text článku. Tím se vyhnete znakům v první řádce, které se objeví na začátku textu, pokud vložíte text přímo z textového souboru. Využít můžete také ikony, která je Vám nabídnuta přímo na liště záložek při psaní/vkládání článku.  Na liště záložek můžete využít též ikony pro vkládání, respektive odebírání hypertextových odkazů či ikonu na vložení obrázku.


Pokud je to vhodné, přiložte ke článku také související fotogalerii, video či anketu – každá jiná forma obsahu je pro uživatele osvěžením. Velmi vhodný typ přílohy ke článku je anketa – vzbuzuje ve voličovi pozitivní pocit, že se podílí na utváření budoucnosti a Vám na druhou stranu poskytuje zpětnou vazbu. Jen pozor, pokud budete chtít vazbu přidat, soubor musíte již mít na svém Profilu vytvořen. Fotografie můžete také vkládat přímo do článku, a to opět jednoduše za pomocí ikony, která se nachází na již zmíněné liště záložek. 

V případě publikace článku (či jakéhokoliv jiného Vašeho souboru) si samozřejmě můžete také zvolit zařazení článku, datum a čas publikace. Nezapomeňte také přidat příslušnou vazbu, aby se všechny vaše příspěvky dostaly všude tam, kam mají, a byly tak dostupné, co možná největšímu počtu uživatelů. 

Na závěr je nutné stisknout tlačítko Uložit změny ,

kterým uložíte text i fotografie a příspěvek uvidí čtenáři serveru.

 

V neposlední řadě bych chtěla upozornit na možnost diskuze u Vašeho článku, stejně jako u ostatních  Vašich příspěvků, která je na rozdíl od redakčních článků umožněna jen registrovaným uživatelům a je zobrazována až po Vašem výslovném schválení. Vy můžete jednoduše moderovat buď jednotlivé příspěvky, nebo můžete povolit automatické schvalování příspěvků. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Klikarová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SPECIFIKACE RSS SERVERU WWW.PARLAMENTNILISTY.CZ

0:00 SPECIFIKACE RSS SERVERU WWW.PARLAMENTNILISTY.CZ