Jak položit dotaz

09.09.2011 0:00

Jak položit dotaz

 

Dotaz na konkrétní profil

U vyhledávacího pole (nahoře vedle loga ParlamentníListy.cz, uprostřed každé stránky) - obr.1 přepněte kliknutím vyhledávání na „Politici, instituce a obce". Klikněte do vyhledávacího pole a začněte zadávat text - ideálně své příjmení, ale můžete i jméno. V případě Obce samozřejmě začněte zadávat název Obce, v případě politické strany můžete začít zadávat název strany - ale můžete použít i registrovanou zkratku strany. Systém Vám bude s každým písmenem,  které zadáte, dynamicky nabízet odpovídající výsledky (vždy maximálně 3 výsledky ke každému typu profilu - politik / město / instituce / politická strana - odpovídající již zadaným znakům a zároveň s nejvyšší funkcí.

Obr.1 - vyhledání profilu

Většinou stačí zadat prvních pár písmen hledaného textového řetězce a systém spolehlivě nalezne odpovídající profil. V případě pomalého připojení k internetu nemusí dynamické zobrazování výsledků vyhledávání fungovat v reálném čase - to není chyba, ale stránka prostě nedostane od serveru včas výsledy. V takovém případě se dynamické zobrazování výsledků nezobrazuje, pro zobrazení výsledků musíte kliknout na tlačítko „Hledat v profilech". Výsledky vyhledávání jsou následně zobrazeny na samostatné stránce. Objeví se minipas (vizitka  Vámi vybraného profilu) - obr. 2, kde kliknete na jméno politika, instituce nebo obce a ukáže se Vámi hledaný profil.

obr. 2 - minipas profilu

Kliknete na jméno nebo na Přejít na profil, kde se je v pravém dolním rohu tlačítko Položit dotaz.

obr. 3 - tlačítko položit dotaz

 

 Po vyhledání profilu Vás systém  vyzve k přihlášení Vámi  uvedenými údaji při registraci, pokud jste to již neudělali při vstupu na stránky  wwvw.parlamentnilisty.cz.  Poté  se objeví pole pro vložení dotazu - obr.4, které  vyplníte a kliknutím na tlačítko odeslat, je dotaz dokončen. Jako poslední se objeví hláška - otázka pro politika byla úspěšně vytvořena.

obr. 4 - pole pro vložení dotazu

 

obr.5 - úspěšné vytvořená a odeslaná otázka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Klikarová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SPECIFIKACE RSS SERVERU WWW.PARLAMENTNILISTY.CZ

0:00 SPECIFIKACE RSS SERVERU WWW.PARLAMENTNILISTY.CZ