Blansko: Tříkrálová sbírka podpoří Mobilní hospic sv. Martina, seniory, zdravotně postižené i rodiny s dětmi

04.01.2021 13:55

Skupinky Tří králů přináší již jedenadvacátým rokem do obcí a měst v okrese Blansko zvěst o narození Krista při tříkrálovém koledování. Letos kvůli opatření proti šíření covid-19 skupinky koledníků prozatím do ulic nevyrazí.

Blansko: Tříkrálová sbírka podpoří Mobilní hospic sv. Martina, seniory, zdravotně postižené i rodiny s dětmi
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Charita připravila on-line koledu. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, a především požehnání do roku 2021 budou koledníci prozatím alespoň virtuálně přinášet do vašich domovů v prodlouženém termínu od 1. do 24. ledna 2021.

Tříkrálovou sbírku v Charitě Blansko letos mohou lidé podpořit přes bankovní účet 66008822/0800, VS 77706000, nebo pomocí QR kódu, který najdou na webových stránkách ZDE. Přispět lze také prostřednictvím online kasičky ZDE, kde zadáním města či obce lidé sami určí konkrétní Charitu, které pomohou. Na stránkách ZDE si také lidé mohou vychutnat tradiční tříkrálovou koledu s malými online koledníky.

Anketa

Líbí se vám současné české filmy?

4%
82%
hlasovalo: 13382 lidí

V Charitě Blansko momentálně hledáme způsoby, jak přinést koledu přímo do obcí lidem, kteří se ve virtuálním prostoru běžně nepohybují. „Plánujeme rozvoz letáků do schránek, využití obecních rozhlasů a umístění tříkrálové kasičky v každé obci, do které by lidé mohli přispět přímo,“ informuje koordinátorka sbírky Marie Sedláková.

Z výtěžku sbírky plánujeme podpořit náš Mobilní hospic sv. Martina včetně nákupu nových aut pro hospic, dále pomoci seniorům, zdravotně postiženým a rodinám s dětmi v nouzi v okrese Blansko a část výtěžku půjde také na Charitní záchrannou síť, což je pomoc těm nejpotřebnějším v regionu ve spolupráci s farnostmi, městy a obcemi.

Sledujte naše stránky (ZDE), kde se dozvíte aktuální informace a buďte s námi.
Velmi děkujeme všem lidem, kteří vlídně přijmou koledníky a sbírku podpoří. Stejné díky patří i koledníkům a všem ostatním, kteří se na sbírce podílí a nezištně věnují svůj čas ve prospěch druhých.

Pavel Kolmačka
ředitel Charity Blansko

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…