Bruntál: Nejlepší sportovci okresu byli oceněni

10.02.2011 13:02

Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců okresu Bruntál za rok 2010 se konalo za přítomnosti místostarosty města Bruntálu, starostů Vrbna pod Pradědem, Horního Benešova, Rýmařova a vedení Okresního sdružení ČSTV Bruntál v pondělí 31. ledna v hotelu Slezan v Bruntále.

Bruntál: Nejlepší sportovci okresu byli oceněni

Představitelé měst, odkud pocházejí sportovci, společně s předsedou OS ČSTV  Ing. Jiřím Plchotem a místopředsedou Františkem Pohankou, předali nejlepším sportovcům květiny, poháry, hodinky bonboniéry.

Akci tradičně moderoval Jan Urban, tajemník OS ČSTV. Jednotliví sportovci  řekli přítomným zajímavosti ze své sportovní sezony a přiblížili plány pro letošní rok. 

Předseda OS ČSTV Ing. Jiří Plchot blahopřál oceněným ke skvělým sportovním výsledkům. Vyjádři se také k aktuální situaci týkající se Sazky a ČSTV. „Věřím, že základy naší okresní regionální organizace jsou dobré, i přes půtky na nejvyšší úrovni si svoji práci odvedeme, najdeme řešení své existence i pro další období. Proto se maximálně soustředíme na práci v regionu a o to víc si vážíme pomoci obcí při podpoře sportování v okrese," uvedl Ing. Jiří Plchot. V doprovodném programu vystoupily sportovní gymnastky mažoretky TJ Slavoj Bruntál pod vedením paní Libuše Hornové a Milady Friedlové.

-dd-

Ocenění sportovci za rok 2010

karate

David Dvořák - mistr republiky a dvakrát broznový na Mistrovství světa v karate stylu goju - ryu. David má stálé místo mezi nejlepšími sportovci: „Jsem tu asi po šesté. Samozřejmě se začínají projevovat i nějaká stará zranění, ale pořád to ještě jde. Letos v březnu nás čeká Mistrovství republiky všech stylů, v dubnu mistrovství goju-ryu a v září pro ty, co se nominují je Mistrovství Evropy ve Španělsku."

Jiří Panáček - 3. místo na Mistrovství světa a 2x druhé místo na Mistrovství Evropy v kumite stylu goju ryu mužů. „Hned na jaře mě čeká mistrovství republiky. Chtěl bych jet na akademické mistrovství republiky a také na Mistrovství světa, které  bude v Číně."

Michal Hrubý 1. a 2. místo na Mistrovství světa v karate kata týmů a jednotlivců.- Osobně se Michal Hrubý vyhodnocení nezúčastnil kvůli pobytu v zahraničí, převzal ho jeho bratr. Na snímku Michal Hrubý přebírá ocení z rukou předsedy svazu Českého svazu karate Jiřího Bočka loni v prosinci.

cyklistika

MUDr. Jana Vyčítalová, ACS Drak Vrbno pod Pradědem, celková vítězka Moravského poháru amatérských cyklistů., 17x stála v loňské sezoně na stupních vítězů. Sportovkyni se daří skloubit náročný sport a se svým povoláním lékařky. „Je to hodně těžké, jak známo ve zdravotnictví se pracuje ve dne  noci, o víkendu," ale byl to pro mě hodně dobrý rok."

fitness

Mgr. Eva Jordová, Fitness centrum Kobra Bruntál  - vítězka Natural Universe v Los Angeles „Jako první fitness od federace INBA jsem se dostala na Miss Olympie, kde jsem skončila pátá. Letos mě čeká asi spousta změn. Mé tajné přání je skončit ve Spojených státech, protože je tam fitness na vyšší úrovni a je tam také lepší možnost trénovat děti."

atletitka

Jakub Šesták  TJ Olympia Bruntál, český reprezentant, dvojnásobný Mistr ČR v běhu na 3000 metrů v hale a na dráze. Formu  má letos dobrou, z halového mistrovství v Bratislavě si dovezl v lednu dva osobní rekordy. „V roce 2010 se mi povedlo pár skvělých závodů a v tomto roce bych to chtěl vylepšit nebo minimálně obhájit. Hlavně, aby mi vydrželo zdraví, a od toho se pak vše bude odvíjet."

orientační běh a lyžařský orientační běh

Eva Haltofová - Sportovní gymnázium Vrbno pod Pradědem, vítězka Českého poháru MTBO, Mistryně republiky a 2. místo v celkovém hodnocení Českého poháru LOB, čtyři medaile z M ČR LOB

kuželky

Jana Martiníková z Horního Benešova, vítězka českého poháru a Mistryně ČR v kuželkách, nejlepší kuželkářka republiky v kategorii. "Letos bude zase série sedmi turnajů Českého pohárů, mistrovství republiky se bude konat v Rýmařově a čeká mě i mezinárodní utkání v Maďarsku."

Zdeněk Dočkálek, Jiskra Rýmařov, reprezentant ČR,  vítěz Českého poháru a Mistr ČR v kuželkách. "Trochu jsem se bál, jestli to zvládnu, ale zvládl jsem to. Na mistrovství republiky, které bude letos Rýmařově, každý čeká že vyhraju a snad se to podaří."

Dálší zprávy z Bruntálu čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…