České Budějovice: Stavba železničního koridoru začíná

21.03.2011 18:42

Ode dneška musejí lidé v Českých Budějovicích počítat s prvními dopravními omezeními, která souvisejí se stavbou IV. železničního koridoru.

České Budějovice: Stavba železničního koridoru začíná

Podrobné a aktuální informace o modernizaci tratě na území města vždy najdete na webových stránkách města, v zelené sekci Bydlení, Doprava, Životní prostředí.

„Zahájení modernizace trati pro IV. železniční koridor je pro České Budějovice významným okamžikem a jsem rád, že při chybějící dálnici se alespoň železnice přiblíží požadavkům dopravy 21. století. Samozřejmě železnice vede skrz město a jakékoliv práce se neobejdou bez omezení. Chtěl bych poprosit obyvatele města, aby všechna nutná opatření přijali s pochopením. Za město slibuji, že se pokusíme udělat vše proto, aby dopad na život ve městě byl co možná nejmenší," řekl po středečním jednání se zástupci stavební firmy českobudějovický primátor Juraj Thoma.

V pondělí 21. března se modernizace tratě začínápřipravovat v okolí obou železničních mostů na křižovatkách ulic Nádražní a Skuherského a Nádražní a Pekárenská. V tomto úseku Nádražní ulice bude v příštím týdnu svedena doprava směrem k Pražské třídě ze dvou pruhů na jeden.

Kvůli stavbě bude od 21. března dočasně zrušena zastávka MHD Skuherského ve směru na Palackého náměstí pro linky číslo 5, 11, 17 a 41. „Vzhledem k prostorovým podmínkám a charakteru prací nelze bohužel zřídit náhradní zastávku. Cestujícím proto doporučujeme použít nejbližší zastávku Palackého náměstí. Žádná další omezení v této fázi stavby z hlediska organizace MHD nenastanou," sdělil vedoucí oddělení strategie a řízení dopravy Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip.

Ani výluky by neměly narušit zásadním způsobem dopravu po železnici i po silnici. „V letošním roce dopravce České dráhy, a.s. nepřipravuje žádné rozsáhlé změny, jelikož zahájení výluk nenaruší pravidelný grafikon osobní vlakové dopravy. Po dobu výluk pojedou pravidelné vlaky ve svých trasách s minimem náhradní autobusové dopravy, která se bude uskutečňovat hlavně v nočních hodinách. Jde o období s menší frekvencí cestujících a lepší propustností komunikací v oblasti Českých Budějovic," konstatoval ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Českých Budějovicích Jiří Kafka.

V průběhu měsíce dubna pak budou uzavřeny železniční podjezdy Skuherského a Pekárenská. Přesný termín uzavírky obou menších viaduktů závisí na postupu přípravných prací, nenastane ale dříve než ve čtvrtek 7. dubna. Spolu s uzavřením provozu pod železničními mosty pro veškerou dopravu bude pro chodce zřízen chráněný průchod pod podjezdem ve Skuherského ulici.

Nejvýraznější zásah do života obyvatel i návštěvníků krajského města lze očekávat v souvislosti s pracemi na velkém viaduktu na Rudolfovské ulici. K tomu ale dojde až v příštím roce.

„Pro občany města i další zájemce shromažďujeme na webových stránkách města všechny informace, které se této významné státní a evropské investice týkají. Lidé tam vedle detailního popisu stavby a podrobného harmonogramu celé více než tisíc dnů trvající akce najdou i mapku s objízdnými trasami, které budou řidiči používat od dubna poté, co dojde k uzavření obou menších viaduktů," dodal primátor Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…