Český Krumlov: Nová aplikace umožňuje Krumlovákům navrhovat pěší a cyklotrasy

23.04.2019 8:36

Po nedávném uvedení interaktivní mapy, která zobrazuje úseky plánované cyklostezky, přichází Český Krumlov s další webovou aplikací, tentokrát se jedná o sběr nápadů obyvatel pro další možné pěší a cyklotrasy ve městě.

Český Krumlov: Nová aplikace umožňuje Krumlovákům navrhovat pěší a cyklotrasy
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Český Krumlov usiluje o to, aby se město stalo pro cyklisty a chodce bezpečnějším a sjízdnějším. Radnice v návaznosti na vybudování plánovaných cyklostezek ve městě podniká další kroky, aby obyvatelé mohli lépe a komfortněji využívat pěší a cyklotrasy. Aktuálně je veřejnosti k dispozici nová webová aplikace, kam mohou obyvatelé zasílat své návrhy a tipy pro další případné vedení pěších a cyklotras.

„Pokud obyvatelé ví o nějaké pěší či cyklotrase, která by jim usnadnila pohyb po městě, případně takovou trasu již užívají, ale není třeba zcela schůdná, či sjízdná a bylo by užitečné ji vylepšit, tak budeme rádi za každý jejich námět," uvádí místostarosta Josef Hermann. Náměty se mohou také týkat například přemostění vodních toků pro zkrácení pěších a cyklotras.

Návrhy mohou obyvatelé zasílat prostřednictvím stručného formuláře, který je k dispozici na geoportálu města (geoportal.ckrumlov.cz). Návrh se zobrazí v mapě a bude zaznamenán pro analytické potřeby. „Návrh nemusí automaticky znamenat jeho realizaci, ale každým podnětem se budeme pečlivě zabývat. Chceme vyhovět požadavkům obyvatel, ale zároveň je třeba pracovat koncepčně v souladu s územním plánováním," dodává místostarosta.

Mapová aplikace vznikla v návaznosti na Strategický a Akční plán města, kdy vzešel ze strany občanů zájem o navržení a doplnění nových cyklotras, přemostění vodních toků a úpravu stávajících tras.

Aplikace je dostupná na geoportal.ckrumlov.cz nebo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.