Frýdek-Místek: Opravy komunikací začaly

17.03.2011 14:57

Zaměstnanci technických služeb ve Frýdku-Místku pracují na opravách silnic, které jsou v majetku města. V těchto dnech frézují povrchy silnic poničené výtluky v ulicích Ostravská, T. G. Masaryka, Míru a Resslova. Pokládka teplé asfaltobetonové směsi bude provedena do konce týdne v ulicích Ostravská a Míru.

Frýdek-Místek: Opravy komunikací začaly

„Nejdříve musíme opravit výtluky na nejfrekventovanějších úsecích. Přednost mají autobusové trasy, následují páteřní komunikace na sídlištích a vedlejší vozovky, včetně těch v integrovaných obcích," upřesnil ředitel TS a.s. Jaromír Kohut.

Tento měsíc budou opraveny komunikace v ulicích Míru, Křižíkova, Resslova, Dlouhá, K Hájku, K Sedlištím, Olbrachtova, Horní, T. G. Masaryka, Politických obětí a Nádražní. Výtluky budou opraveny také v lokalitách autobusového nádraží ve Frýdku a bývalého autobusového stanoviště v Místku, které slouží jako bezplatné parkoviště.

„Při jednotlivých opravách jsou dotčené lokality označeny přenosným dopravním značením, případně i světelnou signalizační šipkou," dodal Jaromír Kohut s tím, že na vyfrézování živičných povrchů slouží fréza se záběrem 60 cm a při opravách výtluků je využíván finišer se záběrem 0,5 až 3 metry. Využití těchto strojů vede k celkovému zkvalitnění provádění oprav výtluků. Současným použitím frézy a finišeru tak dochází k urychlení postupu všech činností a k úspoře lidské práce.

Hlavní silniční tahy vedoucí přes město nejsou v majetku města ani ve správě TS a.s. Jsou ve vlastnictví státu nebo Moravskoslezského kraje a jejich údržbu provádí zejména Správa silnic MS kraje.

Mezi krajské silnice se řadí ulice Bruzovská, Lískovecká, Revoluční, J.Opletala, 17. listopadu, Na Vyhlídce, Staroměstská a Slezská. Ve vlastnictví státu je silnice na ul. Hlavní, Příborská a Beskydská. Údržbu těchto komunikací provádí zejména Správa silnic MS kraje.

MM F-M, Jana Matějíková

Další zprávy z Frýdku-Místku čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…