Jablonec nad Nisou: Starostové cvičili přípravu na krizové situace

19.06.2014 9:49

Ve čtvrtek 5. června si krizové štáby města i okolních obcí v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Jablonec nad Nisou (ORP) prověřily svou připravenost na krizové situace. Konalo se totiž cvičení na téma zabezpečení nouzového přežití obyvatel po přívalovém dešti a bleskové povodni.

Jablonec nad Nisou: Starostové cvičili přípravu na krizové situace
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Cvičení se, kromě členů stálé pracovní skupiny, zúčastnili i zástupci a vedoucí pracovníci nevládních neziskových organizací ADRA, DIAKONIE ČCE, ELVA HELP Liberec a jabloneckého Červeného kříže, zástupci Hasičského záchranného sboru a Libereckého kraje.

„Hlavním cílem bylo na základě rozehry situací na území obcí procvičit součinnost krizových štábů obcí se zástupci nevládních neziskových organizací při zajištění evakuace obyvatelstva, nouzového přežití. To znamená zajištění základních životních potřeb, péče o specifické skupiny obyvatel, vyžadování a využití humanitární pomoci a pomoci občanů při obnově území po povodni,“popisuje Jiří Vaníček, vedoucí oddělení krizového řízení, který měl na bedrech zdárný průběh celé akce.

Cvičení probíhalo opravdu důkladně. „Hlavní přístup do obce není možný, přes cestu leží stromy,“ hlásil například starosta Bedřichova Petr Šmaus. A telefony zvonily i v okolních obcích, všichni čile komunikovali a řešili nastalé situace.

Podle hodnocení řídících cvičení a vyjádření zástupců nevládních organizací, hasičů i krajského úřadu cvičení splnilo svůj účel. „Je potřeba krizové situace občas nasimulovat a procvičit součinnost jednotlivých složek. Poznatky cvičících i rozhodčích na všech úrovních jsou pak využity v další přípravě krizových štábů a starostů obcí. Je vždycky lepší být na nenadálé situace připraven než nepříjemně překvapen,“zhodnotil celou akci primátor města a předseda Bezpečnostní rady a Krizového štábu ORP Jablonec nad Nisou Petr Beitl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…