Kolín: Město se o své lesy stará samo

11.02.2015 12:11

Od Nového roku se město Kolín stará o své lesní porosty samo. Stávající smlouva byla vypovězena, město převzalo hospodaření se svými lesy. Městské lesy mají rozlohu 91,8 ha a rozkládají se kromě katastrálního území Kolína i v k.ú. Štítary, Sendražice, Zibohlavy a Tři Dvory.

Kolín: Město se o své lesy stará samo
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

V nejbližší době není v plánu mýtní těžba, pouze výchovné zásahy do porostů, které zlepší kvalitu a stabilitu. Lesy by se měly stát přístupnější sportovcům, pejskařům či turistům. Předchozí nájemce se snažil hospodařit v pronajatých lesních porostech s co největším ziskem z vytěžené dřevní hmoty, proto zcela opomíjel další mimoprodukční funkce lesa, zejména funkce environmentální a rekreační, které jsou Kolíňákům nejbližší.

V nejnavštěvovanější lesní lokalitě Borky by měly přibýt lavičky nebo i nové workoutové prvky. „Borky se postupně stávají součástí města, nikoliv jen okrajovým lesoparkem, a i z této skutečnosti vyplývají nové pohledy na údržbu a využití. Lesopark Borky chápeme jako odpočinkovou městskou zónu,“ řekl místostarosta Michael Kašpar. „Budeme důsledně dbát na rozvoj a udržování lokality v souladu s ochranou životního prostředí. Jednoznačně chceme, aby lokalita byla lépe udržována a budeme se starat i přes to, že to rozpočet Kolína bude stát 600 tisíc Kč. Borky si to zaslouží!“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mukolin.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…