Kroměříž: Zaměstnanci úřadu se zapojují do dobrovolnických aktivit

21.04.2018 20:10

Městský úřad Kroměříž se zapojil do projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě, který zastřešuje Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace ministerstva práce a sociálních věcí. Jeho cílem je, aby se dobrovolnictví stalo běžnou součástí osobního i pracovního života zaměstnanců. „Vážím si toho, že zaměstnanci úřadu se do projektu zapojují spontánně a že jim společné pomáhání potřebným dělá radost,“ uvedl místostarosta Pavel Motyčka.

Kroměříž: Zaměstnanci úřadu se zapojují do dobrovolnických aktivit
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Městský úřad se poprvé do projektu zapojil loni v prosinci, když výtěžek z tomboly na vánočním večírku (asi 8400 korun) věnoval na dárky pro sociálně znevýhodněné děti. Zaměstnanci se poté aktivně zapojili i do sbírky zimního oblečení pro klienty Azylového domu pro muže Kroměříž. Dalším krokem byla dubnová charitativní snídaně, při níž někteří pracovníci úřadu připravili jídlo, které si jejich kolegové poté kupovali.

Výtěžek ze snídaně, zhruba 4000 korun, pak zástupci radnice předali kroměřížské Nemocnici Milosrdných sester. „Dar nás velmi potěšil, spolupráce s radnicí si vážíme. Peníze použijeme na nákup speciálních polohovacích polštářů, které jsou obrovskou pomocí pro naše pacienty,“ poznamenal ředitel a primář nemocnice Antonín Bařinka.

Dobrý pocit i přínos pro úřad

Pracovnice městského úřadu se také zapojily do charitativní dražby kabelek, kterou pořádala ve Zlíně nezisková organizace Naděje, jež se zabývá péčí o seniory, bezdomovce, handicapované a o ohrožené rodiny i děti a mládež. Z Kroměříže na dražbu putovaly dvě desítky kabelek.

„Kromě dobrého pocitu každého ze zúčastněných bude mít účast v projektu přínos i pro úřad. Lidé se při dobrovolnických aktivitách lépe poznají, zlepší se komunikace i jejich spolupráce,“ mínila Dagmar Velísková, koordinátorka projektu Zdravé město Kroměříž, místní Agenda 21, který má realizaci projektu Dobrovolnictví ve veřejné správě na kroměřížské radnici na starost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…