Kroměříž: Radnice dokončila obnovu dvaceti hřišť ve městě i místních částech

19.04.2018 21:02

Radnice dokončila obnovu dvaceti dětských hřišť ve městě i v místních částech. Instalovány na nich byly nové houpačky, skluzavky, kolotoče i průlezky. Náklady dosáhly téměř 1,2 milionu korun.

Kroměříž: Radnice dokončila obnovu dvaceti hřišť ve městě i místních částech
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„S prací dodavatelské firmy jsme spokojeni, hřiště vypadají velmi hezky. Jsme rádi, že se podařilo dokončit je ještě na jaře a že je rodiče s dětmi mohou začít využívat,“ uvedl místostarosta Marek Šindler.

Podle Lubomíra Fily z odboru služeb byly na některých hřištích nahrazeny prvky, které již nebyly v dobrém stavu a musely být odstraněny. „Jiná hřiště byla rozšířena o nové herní prvky,“ poznamenal Fila. Zhotovitelem zakázky byla společnost FLORA SERVIS z Brna. Cena včetně DPH činí 1,184 milionu korun.

Nové herní prvky byly instalovány na hřištích v Drahlově a Trávnických zahrádkách a ve městě pak na třech hřištích v ulici U Rejdiště, na dvou v ulici Vachova a Axmanova, a na hřištích v ulicích Sadová, U Cihelny, Francouzská, Rumunská, Moravská, Odbojářů, Kazimíra Rudého, Braunerova, Bílanská, Páleníčkova a Třasoňova.

Zařízení pro volný čas patří mezi priority radnice. Letos město chystá také stavbu víceúčelového sportovního hřiště v místní části Kotojedy za čtyři miliony korun, volnočasový areál ve Vážanech za 3,6 milionu korun, opravu hřiště v ulici Bedřicha Zelinky na Barbořině za 2,5 milionu korun a dokončuje víceúčelové hřiště v Postoupkách, které přijde celkem na 3,5 milionu korun.

Město Kroměříž vlastní celkem 104 dětských hřišť, tři venkovní posilovny a 50 sportovišť. Všechny jsou veřejně přístupné. Další sportoviště a dětská hřiště mají městské mateřské a základní školy. Hřiště při základních školách Slovan, U Sýpek, Oskol a Zachar si ve všední dny cca od 16:00 a o víkendech může pronajímat také veřejnost. Další sportoviště ve městě provozují privátní majitelé nebo spolky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …