Litoměřice: Deregulace nájmu je v souladu s cenovou mapou

04.04.2011 7:36

Výše nájemného v bytech nacházejících se v majetku města Litoměřice je po deregulaci nájmu v souladu s cenovou mapou, kterou koncem února vydalo Ministerstvo pro místní rozvoj.

Litoměřice: Deregulace nájmu je v souladu s cenovou mapou

Cenová mapa přitom slouží k tomu, aby majitelé bytů po skončení deregulace nezvedli nájmy výrazně nad běžnou úroveň. „Což se u nás nestalo. Naopak zůstane mírně podprůměrné," upozornil místostarosta Karel Krejza. Navíc ke zvyšování cen dojde v Litoměřicích postupně ve třech vlnách tak, aby se na změny mohli nájemníci v předstihu připravit.

Obvyklé měsíční nájemné pro středně velký byt v panelové zástavbě ve standardním stavu a v běžné poloze by se v Litoměřicích dle názoru ministerstva mělo pohybovat v rozmezí 70,4 až 77,8 korun za metr čtvereční. „Litoměřičtí nájemníci žijící v bytech odpovídajících této charakteristice přitom budou po deregulaci platit jen 60 korun, a to až v roce 2013," dodal vedoucí majetkového odboru městského úřadu Václav Härting.

Na konci března začnou pracovníci majetkového odboru rozesílat dodatky ke stávajícím nájemním smlouvám. Obesláno postupně bude zhruba pět stovek nájemníků. Změny začnou platit od 1. července tohoto roku.

Dálší zprávy z Litoměřic čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…