Olomouc: Na Dolním náměstí upravují dopravní koridor

14.07.2014 14:17

Finální úpravou právě nyní prochází nedávno rekonstruované Dolní náměstí. Mění se řešení dopravního značení a rozmístění mobiliáře, které po otevření náměstí vloni vyvolávalo kritiku a přispělo k několika kolizním situacím.

Olomouc: Na Dolním náměstí upravují dopravní koridor
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Město tak napravuje situaci, která vznikla vynuceným kompromisem mezi návrhy projektu a požadavky na památkovou ochranu. „Slíbil jsem, že situaci na Dolním náměstí dořešíme tak, aby byli řidiči spokojení a k žádným dalším kolizím v budoucnu nedocházelo,“ komentoval nynější dění primátor Martin Major.

Konkrétně jde o přesunutí pěti sloupů veřejného osvětlení až ke hraně chodníků a doplnění kovových sloupků, které pomohu vymezit koridor pro motorová vozidla. Pracovníci, kteří s přesunutím sloupů začali v úterý, musí vykopat nové jámy, připravit betonové patky, přesunout elektrické vedení a pak teprve osadit samotné sloupy. Vše by mělo být hotovo do středy příštího týdne. Přesunování sloupů by nemělo nijak omezovat provoz restauračních zahrádek. Navíc se pak objeví na několika místech Dolního náměstí (vjezd do Laffayetovy ulice, zatáčka u budovy ČSOB a u kapucínského kostela a vjezd do Panské ulice) kovové sloupky.

Celá tato úprava dopravního řešení si vyžádá investici do 400 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…