Otrokovice: Pravidla pro čerpání rozpočtu na 1. pololetí schválena

08.03.2011 19:30

Rada města Otrokovice na svém pondělním zasedání schválila Pravidla pro čerpání rozpočtu na první pololetí roku 2011, která předpokládají čerpání ve výši 45% z Rozpočtu města Otrokovice na rok 2011.

Otrokovice: Pravidla pro čerpání rozpočtu na 1. pololetí schválena

Čerpání v menší než poloviční výši je prozíravé především v tom, že město tak bude moci v druhém pololetí reagovat na aktuální stav ve výběru sdílených daní.

Pravidla pro čerpání jsou rozdělena do třech základních oblastí, kterými jsou investiční akce a projekty, provozní výdaje a nákupy, rekonstrukce, opravy a udržování v objemu nad 50 tisíc korun. V rámci investičních akcí a projektů mohou pokračovat investiční akce se získanou dotací, kterými jsou Veřejný sportovně společenský areál Baťov, Zateplení budovy A SENIORu Otrokovice a Otrokovická BESEDA - zprovoznění velkého sálu. V rozsahu potřebném pro zpracování žádostí mohou pokračovat investiční akce s podanou žádostí o dotaci, které jsou zahrnuty v plánu Investičních akcí na rok 2011. Mezi ně se řadí například akce Modernizace a vybavení Otrokovických ZŠ, Dopravní obslužnost Kvítkovice či Monitoring ovzduší. Realizovány budou také investiční akce financované z prostředků města. Do této skupiny patří Projekt krizové SMS, Televize Otrokovice, rekonstrukce zahrady MŠ Zahradní, Rekonstrukce zastávek MHD, chodníků, dětských hřišť, veřejného osvětlení a jiné.

Zahájení, příprava a realizace nových investičních akcí a veškerých projektů včetně projektů komunitního plánování, které mají návaznost na rozpočet města, budou podléhat schválení Rady města Otrokovice.

Provozní výdaje budou v jednotlivých kapitolách rozpočtu čerpány ve výši maximálně 45%. K čerpání provozních výdajů při nákupu služeb, hmotného i nehmotného majetku, které přesahují částku 20 tisíc korun, bude používán systém ověřování objednávek a to před jejich odesláním, čímž se docílí zvýšené kontroly a dodržení stanovených pravidel.

Veškeré jednotlivé výdaje na nákupy majetku a služeb, investice, opravy, rekonstrukce a modernizace přesahující částku 50.000,- Kč hrazené z rozpočtu města a z rozpočtu organizací s návazností na rozpočet města, podléhají schválení Rady města Otrokovice. Výjimku tvoří havarijní opravy, kdy by byla ohrožena bezpečnost a zdraví lidí, popř. majetek.

V rámci zajištění správného dodržování pravidel a pro větší přehlednost bude Radě města Otrokovice pravidelně měsíčně překládána k projednání zpráva o výdajích města a plnění stanovených pravidel. Do konce měsíce dubna a července roku 2011 jí bude také předložen souhrnný přehled plnění za uplynulé čtvrtletí se zdůvodněním případného překročení čerpání výdajů. 

Další zprávy z Otrokovic čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

13:37 Zlín: Město nabízí do nájmu garážová stání na Jižních Svazích

Statutární město Zlín nabízí motoristům k pronájmu pět garážových stání na Jižních Svazích. V nabídc…