Pardubice: Nový terminál musí EBA pořídit za 300 milionů

27.09.2015 17:50

Představenstvo společnosti East Bohemian Airport ve středu rozhodlo o dalším postupu výstavby nového letištního terminálu. Cena stavby, včetně příjezdové komunikace, by neměla překročit projektovou cenu, tedy 300 milionů korun. Terminál bude postaven podle původního návrhu společnosti AGA, který byl ovšem po neúspěšném výběrovém řízení na dodavatele stavby přepracován tak, aby nepřekročil tuto částku.

Pardubice: Nový terminál musí EBA pořídit za 300 milionů
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Schůzi představenstva samozřejmě předcházela jednání akcionářů EBA, tedy města Pardubice a Pardubického kraje. Naše rozhodnutí respektuje jejich názor,“ řekl předseda představenstva Pavel Svoboda.

Ředitelka společnosti Hana Šmejkalová připraví do říjnové schůze představenstva zadávací dokumentaci tak, aby bylo možno co nejrychleji vypsat výběrové řízení a zahájit samotnou stavbu. „Čas nás neúprosně tlačí. Seznámili jsme se se třemi možnostmi dalšího postupu, od pokračování v započatém projektu, přes vypsání nového výběrového řízení na projekt terminálu, až po možnost postavit nízkonákladový montovaný letištní terminál.

Shodli jsme se na pokračování již započatého projektu,“ konstatoval zástupce města v představenstvu a náměstek primátora Jan Řehounek. Pro pokračování hovoří platnost územního rozhodnutí a stavebního povolení, včetně EIA. „Při jakémkoli jiném řešení hrozí, že platnost těchto povolení vyprší a dojde k výraznému zdržení celé stavby,“ upozornil Řehounek.

S rozhodnutím představenstva je spokojena jeho místopředsedkyně a ředitelka společnosti EBA Hana Šmejkalová. „Navržený terminál je moderní, funkční a umožní nám v budoucnu v případě potřeby další rozšíření pro činnosti, které dnes chybí. Třeba cargo dopravu a podobně. A hlavně, rozhodnutí přišlo rychle a stejně rychle je třeba začít stavět,“ konstatovala ředitelka Šmejkalová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…