Praha: Hodnotící komise ÚČOV dnes doporučila vítěze veřejné zakázky

14.08.2011 17:02

Komise k veřejné zakázce „Celková přestavba a rozšíření Ústřední čistírny odpadních vod (ÚČOV) Praha na Císařském ostrově, etapa 001 - Nová vodní linka“ posoudila tři seriózní nabídky, žádnou nevyřadila.

Praha: Hodnotící komise ÚČOV dnes doporučila vítěze veřejné zakázky

Jako vítěze doporučila Sdružení ÚČOV Praha, jde pouze o doporučení, finální rozhodnutí je na Radě hl. m. Prahy.

Nabídky podali tři renomovaní uchazeči: nejnižší cenu nabídlo Sdružení ÚČOV Praha - 6,22 miliardy korun bez DPH. Sdružení firem Strabag a Hídépítö nabídlo cenu 6,45 miliardy korun bez daně a akciová společnost OHL ŽS 6,75 miliardy korun bez DPH.

Hodnotící komise svoji práci dokončila, v září by tedy její doporučení na výběr nejvhodnější nabídky mohla projednat městská rada.

„Tři renomovaní uchazeči o veřejnou zakázku takovéhoto rozsahu a složitosti dokazují, že podmínky tendru byly, při vší náročnosti, nastaveny dostatečně široce. Původní tendr jsme pozastavili, nyní se potvrzuje, že to byl správný krok. Neztratili jsme čas vypisováním soutěže nové, a přitom jsme získali více nabídek, a tím i konkurenční prostředí pro jednání o ceně," uvedl již dříve k této veřejné zakázce primátor Bohuslav Svoboda.

První etapa, během které bude postavena vedle stávající čistírny na pražském Císařském ostrově nová vodní linka s příslušenstvím, bude podle dosavadních odhadů stát 8,15 miliardy korun. Následovat bude regenerace staré čistírny s náklady cca 2,89 miliardy korun, včetně úpravy stávajícího kalového hospodářství, a výhledově také kalová koncovka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…