„Jste tak hloupá.“ Rvačka s Nerudovou. Dostálová přešla do angličtiny a udeřila. Zle i mimo studio

28.05.2024 17:50 | Monitoring

Lídryně hnutí STAN pro volby do Evropského parlamentu Danuše Nerudová naznačila, že hlavní tvář pro volby za hnutí ANO Klára Dostálová neumí dobře anglicky. Dostálová jí proto v angličtině odpověděla a Nerudovou označila za hloupou. „Výchovná lekce,“ poznamenal místopředseda ANO Karel Havlíček.

„Jste tak hloupá.“ Rvačka s Nerudovou. Dostálová přešla do angličtiny a udeřila. Zle i mimo studio
Foto: Screen: Blesk.cz
Popisek: Danuše Nerudová a Klára Dostálová v duelu pro Blesk.

Danuše Nerudová a Klára Dostálová se střetly v duelu deníku Blesk a obě dámy si nic nedarovaly. Nerudová v rozhovoru mimo jiné tvrdila, že Dostálová nemíří do Bruselu hájit české zájmy, ale zájmy Andreje Babiše.

„To hájení zájmů Andreje Babiše bylo v roli ministryně pro místní rozvoj roky a teď jeho zájmy dál budete hájit v Bruselu, protože o nic jiného tady nejde. A poslední, o koho jde, jsou občané této země,“ tvrdila Nerudová. Dostálová to odmítla s tím, že taková slova jsou zcela absurdní.

Nejostřejší spory vyvolal tzv. migrační pakt, který je podle Dostálové od začátku špatný, zatímco podle Nerudové je to alespoň dílčí úspěch při řešení migrační krize. „Bez migračního paktu jsou otevřené dveře a pozvánka pro migranty do Evropy, takže zodpovědná vláda, zodpovědní ministři to neblokují, protože chtějí přijmout aspoň minimální zpřísnění té úpravy a snaží se okamžitě nadto hledat další opatření a vyjednávat,“ podotkla Nerudová.

Ta navíc upozorňuje, že neustálé strašení migranty se už téměř deset let ukazuje jako zcela zbytečné. „Zaplať pánbůh za to, že po dekádě křičení a strašení migranty na chatách, kteří tam de facto nejsou, někdo našel odvahu skutečně to řešení iniciovat a hledat. Byla to trnitá složitá cesta. A zůstali jsme na půli cesty,“ prohlásila Nerudová.

Právě migranty na chalupách přitom před lety strašilo právě hnutí ANO, což Dostálová uznala, ale dodala, že se to vlastně nakonec vyplnilo, protože tu jsou ukrajinští uprchlíci. „My jsme to měli, ano, to je potřeba uznat a prostě přiznat to, že jsme to vyslovili. Ono ale koneckonců, a teď to myslím trošku s nadsázkou, když se na to podíváte, co se vlastně tady odehrálo při tom přílivu třeba těch ukrajinských uprchlíků, kde skutečně se přijímala rychlá legislativa na půdě Evropského parlamentu, aby se mohli ubytovávat, kde to jenom půjde, takže samozřejmě s určitou nadsázkou se to nakonec naplnilo,“ připomněla Dostálová s tím, že pomoc Ukrajině je samozřejmě velmi namístě a žádoucí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podle Teličky se nesmí říkat pravda, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlena F. , 28.05.2024 18:00:26
To, že je Nerudová hloupá nána vidí denně celý národ. Takový zubatý parazit.

|  40 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…