V ZOO Jihlava bude lanové centrum

01.05.2011 17:36

Dlouho se na něj čekalo. Konečně je tu. V pátek 29. dubna úderem druhé hodiny odpoledne bude v jihlavské zoologické zahradě otevřeno první jihlavské lanové centrum.

V ZOO Jihlava bude lanové centrum

V cípu zoologické zahrady sousedícím s letním kinem vznikly ve větvích stromů dva okruhy - velký ve výšce šesti metrů o patnácti překážkách pro osoby nad 145 centimetrů výšky, a nízký okruh se sedmi překážkami pro děti od pěti let.

Jihlavské lanové centrum je asi jako jediné tematicky zaměřeno, konkrétně na deštné pralesy a jejich ochranu. Při průchodu jednotlivými překážkami lezci mohou plnit drobné úkoly s pralesy nějak spojenými, ve větvích se tak setkají třeba s tropickými motýly, opicemi, ale třeba i leopardem a hadem. Nechybí oblíbené atrakce jako skoky na liánách, přejezdy na kladce nebo provazové žebříky.

Montáž překážek, použité materiály i ochranné pomůcky podléhají certifikaci, personál lanového centra je odborně vyškolen a vybaven akreditací ministerstva školství.

Vstup do lanového parku není v ceně vstupenky do zoo, platí se individuálně, nicméně s provozovatelem lanového parku bude možné si dohodnout také individuální (zejména skupinový) vstup bez nutnosti navštívit zoo.

Lanový park je soukromou investicí, nezatěžuje rozpočet města Jihlavy či zoologické zahrady. Provozovatel v oboru podniká několik let, provozuje lanový park také u Landštejna, kde areál kromě lanového centra nabízí třeba i aquazorbing, lukostřelbu nebo třeba paintball.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…