Zástupci kraje řešili se starostou rozvoj Bruntálu

12.07.2015 11:30

Zástupci odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu Moravskoslezského kraje strávili velkou část čtvrtku 9. července v Bruntále. Jednali se starostou města Petrem Rysem o možných způsobech pomoci kraje při rozvoji Bruntálu a snížení nezaměstnanosti. Přímo na místě se pak obeznámili s plochami využitelnými pro investiční činnost.

Zástupci kraje řešili se starostou rozvoj Bruntálu
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Do Bruntálu zavítali vedoucí odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu Martin Radvan a Michaela Kubejková s Janou Liszkovou z oddělení regionálního rozvoje. Starosta Petr Rys je informoval o rozvojových záměrech města a vyzval zástupce kraje k pomoci při jejich přípravě a realizaci. „Aktuálně řešíme tři okruhy, ve kterých nám kraj může pomoci,“ shrnul starosta Bruntálu.

Těmito třemi tématy jsou příprava průmyslových ploch a pomoc při hledání konkrétního investora, dále zkapacitnění silnice I/11 tak, aby se urychlilo spojení mezi Bruntálem a Ostravskem, a idea sociálního podniku se zemědělským zaměřením a vysokým podílem ruční práce.

Takový podnik by pomohl najít uplatnění lidem dlouhodobě nezaměstnaným či hůře uplatnitelným na trhu práce – jak ukazuje dosavadní úspěšná praxe sociálního podnikání v našem regionu. Starosta už požádal hejtmana Moravskoslezského kraje o pomoc při financování marketingové studie, která bude muset případné realizaci záměru předcházet.

Zástupci kraje si pak v terénu prohlédli plochy využitelné pro podnikatelskou činnost, seznámili se s charakteristikou území i stavem jejich připravenosti pro investiční využití. Nabídka bruntálských ploch bude zahrnuta do propagačních materiálů Moravskoslezského kraje, přičemž informace o zónách budou přeloženy nejen do anglického jazyka, ale také do čínštiny a korejštiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…