Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

24.04.2024 22:09 | Tisková zpráva

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, autobusy však budou ještě nějakou dobu využívat dočasných zastávek na Zeyerově ulici.

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Pro zrekonstruované autobusové stanoviště bylo třeba naprojektovat a postavit novou opěrnou zeď. Ta byla vystavěna před zdí původní, jejíž stav se ukázal jako havarijní. Stavba bude završena do konce dubna a následovat budou již jen dílčí dokončovací práce. Ani poté však nebudou ihned možné odjezdy autobusů z nově připravené plochy nad opěrnou zdí.

Bude třeba zkolaudovat jak opěrnou stěnu postavenou na nových základech, tak i opravené části původní zdi, chodníky, mobiliář, stožár veřejného osvětlení, schodiště a další objekty. Tato druhá část kolaudace přitom bude možná až po zkolaudování opěrné stěny. Přestože město požádá o předčasné užívání stavby, na povolení bude čekat další týdny až měsíce.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 23459 lidí

Novinkou v prostoru zrekonstruovaného autobusového stanoviště jsou osvětlené hodiny, které sem budou nainstalovány po loňském hlasování veřejnosti v rámci participativního rozpočtu. Záměr byl předložen společně s návrhem na výsadbu aleje okrasných jabloní podél chodníku mezi Uhlířskou a Zeyerovou ulicí.

Vyjma zastávek nad opěrnou stěnou již je možné využívat opravené zpevněné plochy včetně nově vzniklých parkovacích míst. „Jsme na konci stavební akce, která se ukázala jako náročná z technického i časového hlediska. Chtěl bych tímto velmi poděkovat spoluobčanům za trpělivost a shovívavost. Musíme ještě počkat na vydání povolení a poté bude možné plnohodnotné využití autobusového stanoviště,“ uvedl starosta města Martin Henč.

„Jako nešťastné se ukázalo řešení původní opěrné zdi, staré několik desítek let a nevyhovující pro takové využití, jako je autobusové stanoviště. Teď bude celý prostor odpovídat všem požadavkům na bezpečnost a pohodlí cestujících, a to na dlouhou dobu dopředu,“ řekl místostarosta města Petr Rys, který má ve své gesci odbor správy majetku, investic a dotací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…