Bruntál: Fotbalisté dostanou novou tréninkovou plochu

08.11.2023 16:14 | Tisková zpráva

Fotbalisté v Bruntále dostanou novou travnatou tréninkovou plochu. Hřiště vznikne na místě stávající dlouhodobě nevyužívané škvárové plochy na Staroměstské ulici.Městští radní v říjnu schválili výzvu k podání nabídek veřejné zakázky na realizaci nového hřiště tak, aby byla možná v příštím roce.

Bruntál: Fotbalisté dostanou novou tréninkovou plochu
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Předmětem prací bude vybudování nové plochy fotbalového hřiště, instalace automatického závlahového systému, drenážního systému a osazení nových branek. Plocha bude mít standardní rozměry fotbalového hřiště.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38491 lidí

Dojde k demontáži stávajících záchytných konstrukcí a montáži nových, stejně jako k výměně střídaček a k vybudování nového dělícího oplocení. Stávající příjezdová komunikace bude rozšířena na manipulační plochu s betonovou vodopropustnou dlažbou. Dále je navrženo umělé osvětlení tréninkové plochy, osvětlení manipulační plochy a rozběhové tréninkové plochy LED svítidly. Kalkulované náklady činí 13,7 milionu korun bez DPH, avšak předpokládá se jejich snížení v soutěži o veřejnou zakázku. Výdaje budou pokryty z rozpočtu města Bruntálu.

„Záměr je součástí naší snahy o rozvoj sportu v Bruntále. Moderní travnatá plocha s potřebným vybavením bude velmi užitečná pro zkvalitnění tréninku všech bruntálských fotbalistů, od těch nejmenších po muže. Společně s dokončením oprav zázemí hlavní tribuny budou pro fotbalisty vytvořeny ideální podmínky k jejich činnosti,“ konstatoval místostarosta Radek Zatloukal, který má ve své gesci mimo jiné oblast sportu.

„Věřím, že všichni s úlevou přivítají, že se tento prostor změní a investice bude využita ku prospěchu fotbalistů. A my, kteří si pamatujeme běhání nebo fotbal na škváře, to uvítáme o to víc,“ dodal místostarosta Petr Rys, který má na starosti investiční činnost města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…