AKČR: K sankcím přijatým EU vůči Ruské federaci

30.07.2014 17:21 | Zprávy

Stanovisko Asociace krajů ČR k sankcím přijatým EU vůči Ruské federaci.

AKČR: K sankcím přijatým EU vůči Ruské federaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Asociace krajů ČR dlouhodobě spolupracuje s podnikateli a firmami v jednotlivých krajích na posilovaní regionálních ekonomik,udržovaní a posilování zaměstnanosti a v rámci regionální ekonomické diplomacie i na podpoře rozvoje ekonomických vztahů s regiony v EU i mimo EU, včetně Ruské federace a Ukrajiny. Hluboce litujeme probíhajícího ozbrojeného konfliktu a všech jeho obětí, věříme,že pouze diplomatické řešení může přinést zklidnění situace a ukončení ozbrojených střetů. Podporujeme zahraniční politiku vlády ČR, máme zároveň zájem na stabilních vztazích s regiony Ruské federace i Ukrajiny,které kraje ČR trpělivě budovaly v posledních 10 letech.

Zítra začnou platit nové zpřísněné sankce EU vůči Ruské federaci. Věříme, že vláda zohlední při jejich implementaci českých firem a subjektů, které realizují nebo mají nasmlouvány kontrakty v jednotlivých regionech Ruské federace či s podnikatelskými subjekty z Ruské federace.
Žádáme vládu o zpracovaní dopadové studie na český průmysl a ekonomiku země i jednotlivých regionů včetně cestovního ruchu a lázeňství a její projednaní s Asociací krajů ČR a podnikatelskými komorami či svazy.

Situaci v jednotlivých krajích budeme ve spolupráci se sociálními partnery-zaměstnavateli a odbory průběžně monitorovat prostřednictvím krajských tripartit.

V případě déletrvajících či rozšířených sankcí či eventuálních vznikajících sociálních problémů spojených například s ohrožením zaměstnanosti, požádáme o společné jednaní vlády, Asociace krajů ČR a dotčených sociálních partnerů-podnikatelských komor či svazů a odborů o možných kompenzačních opatřeních negativních dopadů uplatňování sankcí zejména na zaměstnanost v dotčených regionech.
 

Michal Hašek,předseda AKČR a hejtman Jihomoravského kraje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Asociace krajů ČR

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.