Blaha (ODS): Dobrovolní hasiči z Mařatic dostali nové vysílačky a vícevrstvé zásahové oděvy

10.09.2022 11:17

Město Uherské Hradiště pokračuje v obměně a modernizaci vybavení jednotek sboru dobrovolných hasičů, které zřizuje. V návaznosti na modernizaci vybavení jednotek z Jarošova, Vések a Míkovic v minulých letech obdržela letos další nové vybavení také jednotka z Mařatic.

Blaha (ODS): Dobrovolní hasiči z Mařatic dostali nové vysílačky a vícevrstvé zásahové oděvy
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Nákladem téměř 110 tisíc korun byly pro tuto jednotku pořízeny nové ruční radiostanice, radiostanice do vozidla a vícevrstvé zásahové oděvy. Tento nákup podpořil polovinou vynaložené částky Zlínský kraj. 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

Vybavení této jednotky novými vícevrstvými zásahovými oděvy navázalo na předchozí pořízení dýchacích přístrojů.

"Pořízení zásahových oděvů a nových radiostanic pro spolehlivé spojení výrazně zlepší připravenost a akceschopnost jednotky dobrovolných hasičů z Mařatic nejen při hašení požárů, ale také při likvidaci následků jiných mimořádných událostí v souvislosti s ochrannou obyvatel města Uherské Hradiště a jejich majetku,"  informoval starosta města Stanislav Blaha.

Uherské Hradiště kontinuálně doplňuje či obměňuje výstroj a výzbroj svých hasičů. V letošním má být ještě pořízen nový dopravní automobil pro jednotku z Vések, na příští rok je obměna automobilu plánována pro změnu u dobrovolných hasičů z Uherského Hradiště.

Město Uherské Hradiště na základě požárního zákona aktuálně zřizuje 5 jednotek dobrovolných hasičů (Uherské Hradiště, Mařatice, Jarošov, Míkovice a Vésky). Ty zasahují na území města zejména mimořádných událostech, například při odstraňování následků živelních pohrom, a dále také při požárech budov nebo polního porostu. Členové jednotek, zřízených městem, se také aktivně podílejí na přípravě mládeže, organizaci společenských akcí v jednotlivých městských částech nebo při úklidu veřejných prostor v rámci celorepublikových akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Premiér Fico pokus o atentát předpověděl

12:05 Dostál (Stačilo!): Premiér Fico pokus o atentát předpověděl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.