Blaha (ODS): Štědrost lidí je v této těžké době dojemná

01.01.2022 6:34

Předvánoční sbírka opět vynesla úctyhodnou částku

Blaha (ODS): Štědrost lidí je v této těžké době dojemná
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

55 a půl tisíce korun věnovali lidé v Uherském Hradišti do předvánoční, charitativně zaměřené veřejné sbírky, kterou město organizuje nepřetržitě již 18 let. V letošním roce je výtěžek sbírky určen pro uherskohradišťskou Diakonii ČCE – středisko CESTA.

Výtěžek předvánoční sbírky každoročně připadne některému ze sociálních zařízení nebo organizaci, která pečuje o děti a mládež.  Ten letošní předá město Diakonii ČCE, středisku CESTA, které chce peníze využít ve své terapeutické dílně, a to na vypalovací pec, případně na materiál pro rukodělnou výrobu. Diakonii připadly peníze z veřejné předvánoční sbírky naposledy v roce 2016.

„Bohužel i letos před Vánoci tu s námi byl covid a platila pandemická opatření, přesto byli lidé hodně štědří! Když jsem přicházel na úřad, měl jsem obavy, kolik toho vlastně napočítáme, ty se však brzy rozplynuly, výtěžek 55 495 korun mě opravdu potěšil. Všem dárcům moc děkujeme,“ vyjádřil se po přepočítání peněz z pokladniček místostarosta Čestmír Bouda.

V letošním roce byly opět ke sbírce využity celkem tři pokladničky, které byly rozmístěny 26. listopadu. Jedna byla jako každý rok u betlému v blízkosti vánočního stromu na Masarykově náměstí, další dvě pokladničky našli lidé ve Slováckém muzeu a v Uherskohradišťské nemocnici. Sbírka byla ukončena a přepočítána 29. prosince.

Vloni vánoční sbírka vynesla takřka 60 tisíc korun, stejně jako o rok dříve. Dosud nejvyšší částku se ve veřejné vánoční sbírce podařilo vybrat v roce 2017, kdy občané do pokladniček věnovali na charitativní účely překvapivě vysokou částku 70 762 korun (výtěžek byl tenkrát předán Dětskému domovu v Uherském Hradišti).

"Štědrost lidí je v této těžké době dojemná a je třeba za ni vyjádřit velké poděkování. Je to vyjádření úcty ke všem, kteří neměli v životě tolik štěstí jako ostatní. Jsem hrdý na dobré lidi v našem městě, protože opakovaně dokazují, že jim osud druhých není lhostejný a také pro to něco udělají," ocenil štědrost dárců starosta města Stanislav Blaha.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice