Blaha (ODS): Opravená ulice Růžová v centru města už slouží lidem

28.06.2022 16:47

Město Uherské Hradiště pokračuje v revitalizaci vybraných ulic městské památkové zóny. V měsíci červnu dokončila radnice revitalizaci veřejných uličních prostor v ulici Růžová za více než 4,8 milionu korun.

Blaha (ODS): Opravená ulice Růžová v centru města už slouží lidem
Foto: archiv starosty
Popisek: poslanec a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Revitalizace menší, ale důležité spojnice od centrálního Masarykova náměstí a ulice Havlíčkovy směrem k bývalé Měšťanské besedě a parku Bastion spočívala v komplexní rekonstrukci povrchu ulice včetně přilehlých chodníků. Stavební práce byly zahájeny po polovině února a trvaly až do června. 

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6690 lidí

„Ulice se změnila prakticky od základu, z dříve hrbolaté a místy i rozbité ulice se po rekonstrukci stal příjemný prostor, kterým je radost procházet. Komunikace ulice Růžová bude zahrnuta do pěší zóny, proto jsme ji řešili primárně pro chodce, s příjezdem k nemovitostem pro zásobování pouze ve vymezenou dobu,“ uvedl místostarosta města Jaroslav Zatloukal.

V místě napojení na ulici Havlíčkovu na pravé straně vznikla zpevněná plocha pro stojany na kola. Na rekonstruované komunikaci z řezané dlažební kostky bylo také vybudováno nové veřejné osvětlení, které zde do této doby úplně chybělo.

Souběžně s opravou ulice Růžová, ovšem s přesahem až do měsíce srpna, probíhají v městské památkové zóně Uherského Hradiště rekonstrukce dalších ulic – frekventované spojnice obou hlavních uherskohradišťských náměstí – ulice Prostřední a k ní přiléhající menší uličky Mlýnská.

„Ve všech těchto ulicích, které si již opravy velmi zasluhovaly, nám jde o sjednocení vizuálního dojmu z historického centra města. Ztvárnění těchto ulic a provedení jejich povrchů navazuje  na ulici Havlíčkovu a nedávno opravenou ulici Šromovu, aby pěší zóna, kterou u nás procházejí jak návštěvníci města, tak dennodenně i místní občané, byla chloubou a nikoliv ostudou města,“ okomentoval současné opravy ulic starosta města Stanislav Blaha.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě