Bulíček (Piráti): Schválený projekt znamená novou éru moderní digitalizace v regionu

03.03.2023 4:33

Sdružení subjektů z Královéhradeckého a Libereckého kraje, které připravuje podpůrné centrum pro zavádění technologických novinek, může nově čerpat finance od Evropské komise.

Bulíček (Piráti): Schválený projekt znamená novou éru moderní digitalizace v regionu
Foto: Facebook P. Bulíčka
Popisek: Pavel Bulíček

Členem konsorcia je i Centrum investic, rozvoje a inovací Královéhradeckého kraje. 

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

V únoru se sdružení podařilo získat souhlas pro vznik centra, které bude podporovat malé a střední firmy a veřejnou správu v zavádění a lepším využívání moderních digitálních technologií. Evropský digitální inovační hub (tj. centrum) zahájí svou činnost letos v květnu a podle plánů bude v provozu do roku 2026.

Zavádění nových (inovovaných) digitálních technologií slibuje zvýšení efektivity a také zkvalitnění nabízených produktů či služeb. Tím se zvýší konkurenceschopnost podporovaných firem napříč odvětvími, potažmo konkurenceschopnost celého regionu.

„Služby plánovaného centra usnadní firmám přístup k nejmodernějším technologiím a službám v oblasti digitálních inovací. Může jít například o zlepšování ochrany citlivých informací v kyberprostoru nebo díky zvyšování automatizace zkrácení neplánovaných odstávek ve výrobních podnicích. Jsem rád, že se nám v krátkém čase podařilo navázat spolupráci se sousedním krajem, a věřím, že společně přineseme do regionů nové impulzy nejen pro firmy, ale i pro školy a výzkumné organizace,“ říká první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic, informačních technologií, vědy, výzkumu a inovací.

Vznikající centrum je společným projektem subjektů z Královéhradeckého i Libereckého kraje, které se sdružily právě za účelem podpory rozšiřování digitálních inovací včetně vzniku tohoto centra.

Pod vedením Agentury regionálního rozvoje jsou členy konsorcia: Univerzita Hradec Králové a Technická univerzita v Liberci jako zástupce vysokých škol, organizace Výzkumný ústav textilních strojů (VÚTS), Národní klastrová asociace (NCA) zastupující klastry v České republice, společnost AEC jako poskytovatele služeb kybernetické bezpečnosti a v neposlední řadě také rozvojová agentura Královéhradeckého kraje Centrum investic, rozvoje a inovací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…