Čunek (KDU-ČSL): Zase ten rasismus

22.06.2021 13:57 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k rasistickým pseudokauzám

Čunek (KDU-ČSL): Zase ten rasismus
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Ještě jsme nedořešili údajný rasismus fotbalisty Kúdely a internetem letí další pseudokauza. České holky, tanečnice, na internetu zveřejnily video, jak tančí domorodý maorský tanec Haka na indické melodie. Ten tanec, který zná snad celý svět, každý si ho vybaví a kde, kdo ho zkouší. Vzpomínám si, že kolegové z pražské KDU-ČSL ho kdysi použili i v předvolební kampani.

Pochopil bych, kdyby se tímto provedením cítili Maorové zesměšněni. Ale že se vystoupení českých tanečnic někomu nelíbí a nazývá to rasismem? Copak kvůli českému pojetí tance Haka, nebudou smět Maorové chodit nakupovat? Budou mít zakázáno chodit do školy? Nebudou smět jezdit hromadnou dopravou? Nedostanou práci? To jsou věci, které se děly a byl to rasismus. Ale napodobení tance? Věřím, že česká společnost by vůbec nebyla pohoršená, kdyby si Maorové chtěli zatančit náš moravský Odzemek.

Jsou země, kde rasismus je problém. Ale my to nejsme. Je správné, že si to ty dané státy chtějí řešit, ale často to dělají takovou silou a takovým způsobem až je to kontraproduktivní. Samozvaní strážci spravedlnosti a bojovníci za všechno dobré se staví do role jediných spravedlivých. Ještě chybí, aby na státní útraty odjela z Prahy početná delegace s omluvou a dary. Vždyť pozornost médií je zajištěna. Protože o tu tady jde především!

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…