Grebeníček (KSČM): Vzhůru do chudoby

22.10.2013 19:13

Současná volební kampaň stran pravice zase slibuje. Z úst asociálních figur ODS dneska do médií zaznívají »vyznání lásky« k důchodcům a mladým rodinám. Asociálové z TOP 09 ujišťují, že po těchto volbách se už chtějí chovat k občanům lidštěji.

Grebeníček (KSČM): Vzhůru do chudoby
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Z vystupování špiček ODS a TOP 09 v předvolební kampani je zřejmé, že ani pád Nečasovy vlády je neprobral z iluzí o vlastní bezvadnosti. Nasekaly sice společně republice stamiliardové dluhy, přivedly českou ekonomiku do vleklé stagnace a předvedly se jako reprezentace zájmů kmotrů, trafikantů a klientelistických mafií. Nic z toho je ale nepřimělo k sebereflexi. Blízká spolupracovnice padlého předsedy ODS a expremiéra Nečase, svérázná místopředsedkyně ODS Miroslav Němcová, se dokonce na předvolebních billboardech hlásí o funkci předsedkyně vlády! Holt nevědomost je často matkou domýšlivé zpupnosti.

Po Nečasovi si i jeho stranický nástupce Martin Kuba pochvaluje jako skvělý výsledek ODS, že v republice počet občanů žijících pod hranicí chudoby za vlády pravice dosáhl jednoho milionu. A 550 tisíc nezaměstnaných mu připadá jako stav, kterým se prý může republika chlubit.

Za rostoucí státní dluh může podle Kuby a Němcové TOP 09 tedy především exministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Za nefunkčnost úřadů práce zase odpovídají opět jen loutkový předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a s ostudou z ministerstva práce a sociálních věcí odešlý exministr za TOP 09 Drábek.

Někdejší koaliční partner ODS a TOP 09, expředseda Věcí veřejných Vít Bárta, se už rovněž k tomu, co přinesl neschopný a prokorupční Nečasův kabinet, nehlásí. Pro jistotu ale už nekandiduje za své »veverky«, ale za Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury.

Současná volební kampaň stran pravice zase slibuje. Z úst asociálních figur ODS dneska do médií zaznívají »vyznání lásky« k důchodcům a mladým rodinám. Asociálové z TOP 09 ujišťují, že po těchto volbách se už chtějí chovat k občanům lidštěji. Jako náhražku rozpadlých Věcí veřejných milionáře Bárty nabízí pravice tentokráte stranu »hodného a poctivého miliardáře«.

Za zničující výsledky vlády pravice v posledních letech už zas prý nenesou odpovědnost ani média a novináři, kteří stranicky podjatě podporovali ekonomicky negramotné a zkompromitované vlády Topolánka a Nečase. Někdejší ostrý kritik »nečistých metod« miliardáře Andreje Babiše a mladofrontovní příznivec ODS Martin Komárek dokonce zaujal místo na kandidátce Babišova hnutí. Nelze přitom nevzpomenout, že v minulé kampani se obdobně, jako dneska Komárek, rezervy ODS Karolína Peake a Kristýna Kočí prosazovaly na »podnikatelské« kandidátce Víta Bárty.

Před volbami skutečně i pravicové strany, jak jsme toho svědky i nyní, přicházejí s hesly o boji proti korupci, o pokoře a, věřte nevěřte, i o mezilidské solidaritě a sounáležitosti, o porozumění pro nezaměstnané a sociálně potřebné. Zatím ale vždy po volbách česká pravice vykšeftovala pro sebe a své kmotry a klienty trafiky a koryta, začala drancovat stát a dojit veřejné rozpočty. Zbytku republiky pak vždy arogantně nadiktovala: Vzhůru do chudoby. Volič, kterému jde o republiku a společnost demokratickou, prosperující a sociálně spravedlivější, by na to měl při svém rozhodování pamatovat. Stále totiž platí, že žádná černá kobyla se nevymydlí do bíla.

Miroslav GREBENÍČEK, kandidát do Poslanecké sněmovny, Jihomoravský kraj (KSČM)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě