Gregorová (Piráti): Jednotvárná politika nedokáže zohledňovat potřeby nás všech

31.08.2021 19:18 | Tisková zpráva

Nejmladší česká europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) tento týden odstartovala unikátní podcastovou sérii v rámci kampaně Politika je pro všechny.

Gregorová (Piráti): Jednotvárná politika nedokáže zohledňovat potřeby nás všech
Foto: Repro FB
Popisek: Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti)

Tzv. Podcast pro všechny přinese do začátku tři rozhovory s různými lidmi v různých úrovních politiky, kteří se vymykají šabloně současných politiků, „staršího muže v obleku“. Gregorová chce kampaní přitáhnout do politiky nové osobnosti, které nepatří do tradičních politických škatulek.

Série v rámci stejnojmenné kampaně (ZDE) odstartovala rozhovorem s 28letou místopředsedkyní Zelených, Annou Gümplovou.

„Já jsem se dostala k politice skrz neziskový sektor a environmentální aktivismus. Spousta těch věcí, za které bojujete nebo je chcete změnit, se ale nejlépe mění právě z těch politických pozic. Samotnou mě původně ani nenapadlo jít do politiky, chtěla jsem jen řešit konkrétní problémy,“ popisuje svůj vývoj mladá politička. „Pokud vidíte problémy, u kterých vám připadá, že nejsou dostatečně řešené, tak je potřeba se zvednout z gauče a angažovat se, v jakékoli podobě,“ motivuje také Gümplová.

Anketa

Je dobře, že se děti ve školách budou znovu testovat na covid-19?

29%
67%
hlasovalo: 3854 lidí

Co znamená reprezentovat mladé? Proč se Češi štítí politických stran? Jak vyzrát na hejty? Proč by měli mladí vůbec chtít do politiky? A má vůbec smysl se politicky angažovat? To vše mladé političky rozebírají v premiérovém podcastu, který je už nyní dostupný i ve video verzi na youtube ZDE.

„Kampaní chci podpořit větší pestrost v naší politice. Proč? Protože jednotvárná politika nedokáže zohledňovat potřeby nás všech. Různí lidé mají rozdílné životní zkušenosti a přinášejí nové úhly pohledu. Naši demokracii ale dlouhodobě brzdí nízké zastoupení žen, mladých lidí a dalších skupin. V této kampani se zaměřuji na příčiny, ale snažím se hledat i to, co můžeme udělat, aby se situace zlepšila,“ vysvětluje Markéta Gregorová, která by měla tento týden představit veřejnosti i exkluzivní spot ze svého pracovního dne Bruselu, který má právě za cíl přiblížit lidem běžnou práci politiků. Kampaň je financována z prostředků evropské frakce Greens/EFA.

Oficiální web najdete ZDE, kampaň můžete sledovat na sociálních sítích Facebook (ZDE), Twitter (ZDE), Instagram (ZDE).

Bc. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…