Hannig (Rozumní): Bořitelé dobrých vztahů s těmi, kdo by mohli pomoci v těžké době.

03.04.2020 17:33

Rusko posílá do USA a Itálie bezplatnou pomoc proti koronaviru, my odstraňujeme sochu osvoboditele Prahy jenom proto, že byl Rus.

Hannig (Rozumní): Bořitelé dobrých vztahů s těmi, kdo by mohli pomoci v těžké době.
Foto: Vít Hassan
Popisek: Kandidát na prezidenta Petr Hannig po natáčení superdebaty na ČT

Na činu odstranění sochy maršála Koněva je vidět, jak zajímá starostu Prahy 6, který byl zvolen za TOP09, osud Pražanů v době vrcholící pandemie. Nemohl si vybrat pro své gesto „příhodnější“ dobu. Vláda a bezpečnostní rada státu téměř nespí. S ohledem na dobré vztahy prezidenta Zemana s Čínou, i přes překážky, které tomuto vztahu kladl Pirátský starosta, proudí do ČR letecké zásilky respirátorů, roušek, testovacích sad a dalších ochranných prostředků v milionech kusů.

Naši občané si sami šijí roušky. U nás není třeba, aby bylo mylně ze Světové zdravotnické organizace (WHO) tvrdit, že roušky nejsou potřeba, jenom proto, že celý svět je nemá a že by byly třeba pro zdravotníky. Mimochodem, každý si pamatujeme, že WHO bagatelizovala ze začátku epidemii a trvalo jí týdny, než určila, že se jedná o pandemii. Ještě, že naši lidé nezapomněli na svou zručnost. Je potřeba k ní vést i tu nejmladší generaci (viz závěr mého článku Mor a války vždy nacházejí lidi nepřipravené: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748681)

Na rozdíl od jiných zemí se naše vláda postavila k epidemii čelem. Jenom jsme (ROZUMNÍ) vyčítali vládě, že měla hranice uzavřít hned, kdy v Lombardii epidemie vypukla, tak aby do Itálie nemohli vyjet lyžaři v době žákovských prázdnin. Právě lyžaři z Itálie a později z Rakouska zavlekli do ČR pandemii. Zároveň jsme proti výjimce pro pendlery. I pro pendlery ve zdravotnictví. Navíc, právě pracovníky ve zdravotnictví potřebuje naše země aby pomáhali doma.

Jsme pro nouzový stav až do 11 května tak, aby se nerozšířila nákaza v prodloužených víkendech 1. a 8. května. Andrej Babiš by měl poslechnout profesora Prymulu a nevycházet vstříc ODS, TOPce, STANu, Lidovcům a bohužel i SPD, která se ústy Tomia Okamury opět postavila do jednoho šiku s demokratickým blokem.

Pokud v tyto prodloužené víkendy nákaza opět udeří větší silou, komu to bude Demokratický blok s SPD vyčítat? No, opět vládě. Pane premiére, buďte tvrdý. Vděku se stejně nikdy nedočkáte. Vezměte si příklad z Viktora Orbána. Je tvrdý, tak jak mají být tvrdí chlapi, a jeho preference neustále rostou.

V případě rozvinutí pandemie vlivem uvolnění restriktivních opatření nám nepomůže EU. Pomoc bychom mohli čekat od Ruska, tak jak ji dostává Itálie a USA. Jenomže kvůli ideově umanutým mozkům starosty Prahy 6 (TOP 09) a primátora Prahy (Piráti), a starosty Řeporyj (ODS) s jeho adorací Vlasovců, kteří v průběhu války bojovali po boku německého Wehrmachtu, se můžeme jenom spoléhat na sebe sama. Můžeme jenom děkovat osudu, že nebyla uskutečněna návštěva druhé nejvýznamnější osobnosti státu, předsedovi Senátu na Thaj-wan. To by ani prezident Zeman nic nezmohl. Čína, by nepochopila, že jeho pravomoci jsou velice omezené.

Mimochodem, zvýšení prezidentských pravomocí by ve světle strhávání pomníků v nejméně vhodné době vůbec nebylo na škodu.

Mgr. Petr Hannig, předseda ROZUMNÝCH a bývalý prezidentský kandidát

Převzato z profilu politika

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…