Hejtman Kuba: Vtipná Babišova snaha rozeštvat vztahy v ODS

05.06.2023 21:03 | Tisková zpráva

Bouři okolo úsporného balíčku vláda ustojí díky kvalitní komunikaci! V pořadu Impulsy Honzy Benešovského to řekl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba z ODS. Podle něj může kabinet jeho stranického šéfa Petra Fialy české občany provést těžkou dobou jen za předpokladu, že své kroky bude vláda dobře vysvětlovat tak, aby je lidé pochopili.

Hejtman Kuba: Vtipná Babišova snaha rozeštvat vztahy v ODS
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kuba, hejtman Jihočeského kraje

Podle Martina Kuby jde ale o úkol pro všechny ministry. „Já to nechci posuzovat. Ta komunikace je klíčová a bude nutné, aby vládě lidé věřili, že to co říká, dává smysl. Že takto svět kolem má fungovat, že takhle tu společnost posunou dál. To je strašně klíčové v té politice. Vysvětlit to lidem a přesvědčit je, že ty kroky jsou nutné."

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29711 lidí

Martin Kuba ve vysílání zároveň potvrdil, že se bude chtít i dál věnovat krajské politice. Zpět na celostátní úroveň se nechystá ani poté, co ho k tomu vyzval předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš.

„V téhle chvíli je moje místo v Jižních Čechách. Chlap v mém věku má plnit sliby a já jsem slíbil Jihočechům, že budu dělat maximum pro to, aby se v Jižních Čechách dobře žilo. O to se snažím. Rád bych v této pozici zůstal, ale to uvidíme po krajských volbách. Z řady důvodů nemám ambici se v téhle chvíli vracet do velké politiky," uvedl Kuba s tím, že jde o krátkodobý výhled. Připustil, že budoucnost může nakonec přinést ledacos.

Babišova slova, že by měl Martin Kuba nahradit Petra Fialu, vnímá jako jeho osobitou rétoriku. „Mě to pobavilo v tom kontextu, že tento týden má vláda výjezdní zasedání v jižních Čechách, takže s jistou mírou humoru jsem si říkal, že to je snad nejvtipnější, co mě mohlo před tím zasedáním vlády potkat. Beru to opravdu s nadhledem," dodal Kuba s tím, že je možná Babišovou ambicí rozeštvat vztahy v ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…