Hejtman Řihák: LEGO chystá v kraji další investici a zvýší i počet pracovních míst

06.11.2013 10:41

Hejtman Josef Řihák se zúčastnil slavnostního zahájení stavby nové části továrny Lego v Kladně.

Hejtman Řihák: LEGO chystá v kraji další investici a zvýší i počet pracovních míst
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

Hejtman Středočeského kraje se v úterý 5. listopadu 2013 zúčastnil slavnostního poklepání na základní kostičku nové výrobní haly, skladů a dalších prostor v areálu firmy Lego v Kladně. Symbolicky tím byla zahájena výstavba nové části továrny. Po dokončení stavby přibude v kladenském závodě světoznámého výrobce hraček k dosavadním 2300 zaměstnancům přibližně 800 nových pracovních míst.

„Když jsem se dozvěděl, že firma Lego ve Středočeském kraji opět chystá další investici a že zvýší i počet pracovních míst, měl jsem z toho velkou radost. Nemáme v kraji mnoho firem, které jsou známé po celém světě a o kterých lidé vždy mluví s úsměvem ve tváři a radostí v duši. Jen málokterá hračka umí tak dobře rozvíjet fantazii a zručnost, jako právě kostičky Lega. A platí to bez výjimky pro všechny generace. Od věku 0 až do 99+, jak je uvedeno na krabicích vašich stavebnic,“ řekl hejtman Josef Řihák před slavnostním poklepáním na zlatou kostičku budoucí tovární haly.

Na slavnosti byl přítomen i primátor Kladna Dan Jiránek, starosta obce Velké Přítočno Vladimír Galuška a generální ředitel agentury Czechinvest Marian Piecha.

Hejtmana Řiháka i další významné hosty přivítal viceprezident společnosti Lego Karsten Rasmussen. „První výrobní hala bude stát příští rok v létě, v kompletně dokončené nové části továrny bychom chtěli zahájit provoz na jaře roku 2016,“ řekl viceprezident Rasmussen, který středočeskému hejtmanovi rámcově firmu představil a pozval jej na návštěvu a prohlídku celého areálu. Pozvánku hejtman Josef Řihák s díky přijal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

10:04 Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprá…