Horská (KDU-ČSL): Je důležité udržovat v živé paměti dobu, kdy svoboda nebyla samozřejmostí.

15.06.2014 14:01

Mezinárodní konference "Dědictví totality dnes"

Horská (KDU-ČSL): Je důležité udržovat v živé paměti dobu, kdy svoboda nebyla samozřejmostí.
Foto: kdu.cz
Popisek: Senátorka Miluše Horská

V rámci mezinárodní konference „Dědictví totality dnes“, kterou spolupořádá místopředsedkyně Senátu PČR Miluše Horská, vystoupil ministr kultury Daniel Herman, který se ujal úvodního slova spolu s místopředsedkyní Horskou a Göranem Lindbladem, prezidentem Platformy evropské paměti a svědomí. Mezinárodní konference probíhá v termínu 12.- 13. června a je rozdělena do několika bloků, které se věnují problematickým oblastem v dnešních posttotalitních společnostech. V jednotlivých blocích se k tématům vyjadřují zahraniční hosté a odborníci.

Na to, jak aktuální je otázka svobody a hrozba totality dnes poukázal ve vztahu k současným událostem na Ukrajině vůdce Krymských Tatarů Mustafa Džemilev, kterému byla v rámci konference udělena Cena Platformy evropské paměti a svědomí.

„Je důležité udržovat v živé paměti dobu, kdy svoboda nebyla samozřejmostí. Musíme poukazovat na neblahý odkaz této doby, zaměřit se na oblasti, kde je dědictví totality i 25 let po pádu komunismu stále zřetelné, a připomínat si, že i dnes je totalitní uspořádání v mnoha zemích skutečností nebo reálnou hrozbou,“ uvedla Miluše Horská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…