Hyťhová (Trikolóra): Mně opravdu nejde o to, tady grilovat pana ministra Plagu

09.03.2021 19:28

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 9. března k informacím vlády o otevření škol.

Hyťhová (Trikolóra): Mně opravdu nejde o to, tady grilovat pana ministra Plagu
Foto: archiv T. Hyťhová
Popisek: Tereza Hyťhová

Souhlasím. A děkuji. Děkuji panu ministru Havlíčkovi, který tady vystoupil. Já jsem ovšem s jeho slovy velmi nespokojená, protože v podstatě jsme se nedozvěděli vůbec nic. Chápu, že pan Plaga sem nemohl rychle přispěchat. A rozumím tomu. Na druhou stranu pan Plaga tady není přítomen téměř nikdy. Nechodí ani na interpelace, tudíž není prostor se ho na cokoli ohledně otevření škol zeptat.

Proto bych ráda navrhla nějaké usnesení, aby tento bod dával smysl. A bylo by to usnesení, které by říkalo, ještě ho zformuluji, ale význam by to mělo takový, abychom byli pravidelně informováni od ministra Plagy, jak probíhá aktuální situace ve školách, jak probíhá proočkovanost učitelů, jestli jsou zajištěné testy ve školách, zkrátka abychom zkrátka jako Sněmovna průběžně věděli, jak ta situace ve školách vypadá. Je to z důvodu toho, že se nás na to ptají učitelé, žáci, ředitelé škol, zkrátka by chtěli vědět, jestli je vůbec šance, nebo jaká je pravděpodobnost, že se v tomto školním roce otevřou školy. Mně opravdu nejde o to tady grilovat pana ministra Plagu, na druhou stranu musíte uznat jako celá Sněmovna, že pan ministr Plaga zde není přítomen, není to jenom dnes, zkrátka sem do té Sněmovny nechodí, nechodí na interpelace a není prostě prostor, kdy se ho zeptat a je to potíž. Posílala jsem mu před čtyřmi týdny písemnou interpelaci, dodneška nemám odpověď, což považuji za naprosto skandální, protože ti lidé nemůžou čekat týdny a měsíce, takže proto jsem to tady dneska navrhla a děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…