Hyťhová (Trikolóra): Nemůžete bránit nikomu jenom proto, že nemá chytrý telefon

06.05.2021 21:45

Interpelace na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 6. května 2021na ministra Havlíčka ve věci covid pasu.

Hyťhová (Trikolóra): Nemůžete bránit nikomu jenom proto, že nemá chytrý telefon
Foto: Archiv TH
Popisek: Místopředsedkyně Trikolory Tereza Hyťhová.

Dobrý den. Vážený pane nepřítomný ministře Havlíčku, můj dotaz je velice jednoduchý. Chtěla bych se zeptat, zda je pravda a také, pokud to tedy pravda je, tak jakým způsobem to hodlá ministerstvo, jakým způsobem to bude probíhat.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

Mám na mysli covid pasy. Přečetla jsem si na internetu, že se blíží mobilní aplikace, která umožní lidem, kteří budou očkováni, nebo lidem, kteří budou mít negativní test, účastnit se různých akcí, budou moci chodit ať už ke kadeřníkovi, nebo kamkoliv jinam, nebo na koncerty, do obchodů, to je jedno.

Zkrátka budou moci tito lidé žít pomocí mobilní aplikace, kde se tedy prokážou zeleným světýlkem - jsem negativní, můžu vstoupit - a ostatní se prokážou červeným světýlkem. To tedy znamená nemohu vstoupit. Chci se zeptat, jestli opravdu toto plánujete zavést, protože jsem četla, že tento systém již testovala Hospodářská komora. Odkdy tedy to chcete zavést. Protože pořád není možnost ani pro občany, kteří se chtějí očkovat, aby se mohli očkovat. Zkrátka je to zatím pouze pro starší lidi.

Takže se chci na to zeptat a doufám, že je to pouze taková věc, kterou jsem si přečetla, ale ve skutečnosti to zde zavedené nebude.

Protože se domnívám, že jde o rozdělení lidí na dvě kategorie a vy nemůžete bránit nikomu jenom proto, že nemá chytrý telefon a neprokáže se zeleným tlačítkem, aby měl jiná práva a svobodu jako člověk, který se tím prokáže. To je nesmysl, je to naprostá diskriminace lidí. A škoda, že tady nejste, protože jsem od vás chtěla slyšet, zdali tomu tak bude, nebo nebude. Doufám, že mi odpovíte písemně. Děkuji.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.