Hyťhová (Trikolóra): Nemyslím si, že by tato komise něco vyřešila

15.07.2021 16:03

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 15. července 2021 k návrhu na zřízení vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k řešení pandemie koronaviru COVID-19 v ČR

Hyťhová (Trikolóra): Nemyslím si, že by tato komise něco vyřešila
Foto: Archiv Terezy Hyťhové
Popisek: Tereza Hyťhová

Děkuji, pane předsedající, za slovo. Ano, můžete si to tady po mně pak vydezinfikovat. (Reakce na poznámku v sále.)

Já jsem se k tomu nechtěla vyjadřovat, ale jelikož se tady strhla takováhle diskuse, tak se k tomu v krátkosti vyjádřím. Jenom když jsem viděla, že tady bude bod vyšetřovací komise k řešení pandemie covid, tak jsem se musela opravdu pousmát, protože si nemyslím, že by tato komise složená z odborníků, neboli poslanců, kteří jsou odborníky na všechno, vždycky a všude, jak to vidíme tady ve Sněmovně, něco vyřešila, když to nevyřešila naše vláda, neshodnou se na řešení ani naši odborníci, a teď myslím odborníci z řad lékařů, nemyslím odborníky tady ve Sněmovně, ale když se na tom neshodnou ani naši odborníci lékaři, tak proboha, co tady chcete řešit vy.

Můžete mi to říct, co se tady vyřeší?

A ještě bych se vyjádřila k těm dětem, co tady zaznělo, protože to je opravdu tématem. A já musím souhlasit s kolegou Volným v tomto, protože opravdu to, co se tady děje, a že pan ministr Adam Vojtěch a vláda se chystá rozdělovat děti ve školách od září, že to dítě, které rodič nenechá očkovat, že bude sedět opravdu někde v zadní lavici, bude muset sedět sám na obědě, zdravé dítě, které nemá žádné onemocnění, nic mu není, tak vy rozdělujete společnost a diskriminujete, vážení přátelé, děti! Děti, které za to nemůžou. A jestli někdo za to ponese odpovědnost, tak jste to, vážení přátelé, vy. A vláda. A já věřím, že jednou tu odpovědnost za to ponesete. Protože tohleto, co se tady děje, opravdu není normální. Ano, můžete nás tady zavírat do lockdownů a rozdělovat společnost nás všech, my to zvládneme. Ale ty děti, ty si to ponesou do konce svého života. A to je, vážení přátelé, opravdu vrchol.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu