Jelínek (SPD): Jak dopadnou volby?

08.09.2021 17:36 | Komentář

Jak by musely dopadnout volby, aby bylo lépe? Vláda PirStánu a SPOLU by byla katastrofou

Jelínek (SPD): Jak dopadnou volby?
Foto: Archiv P. Jelínek
Popisek: Poslanec SPD za Olomoucký kraj Pavel Jelínek

Blíží se nám termín sněmovních voleb, které mají proběhnout 8. a 9. října. Občas se mě lidé ptají, jaký tipuji výsledek voleb a jaký výsledek by byl podle mě optimální.

Anketa

Má Babiš pravdu, že je třeba přivézt Ukrajince, kteří by nahradili chybějící pracovní síly u nás?

20%
56%
hlasovalo: 43106 lidí
Nejlepší by bylo, kdyby hnutí SPD získalo nad 50 procent a mohlo by sestavit jednobarevnou vládu, to je ale samozřejmě nereálné. Takže budeme muset hledat způsob, jak zabránit katastrofě pro naši zemi. Totální katastrofou by podle mě bylo, kdyby vládu sestavily koalice SPOLU a PirStán.

Bojím se, že by Piráti zvyšovali daně z nemovitosti ve výši několika procent a kdyby byla daň „jenom“ jedno procento, za byt v hodnotě dvou milionů byste platili ročně daň 20 tisíc korun! Piráti by dále podporovali nepřizpůsobivé a podle mě by jim zvyšovali sociální dávky. Přijímali by všechny zelené šílenosti z Bruselu, které brutálně zdraží elektřinu a automobily a tím zdraží vlastně vše. Děti by se asi ve škole musely učit, že existuje více než sto pohlaví a že ten, kdo s tím nesouhlasí, je „fašista“ a „nácek“. Byla by zde politika „uprchlíci vítejte“ a že islám a multikulturalismus je cool. Koalice PirStánu a SPOLU by přísahala na věrnost a bratrství s Bruselem a Washingtonem na věčné časy, privatizovaly by se poslední funkční státní podniky a nadnárodní korporace by nás ovládaly ještě více, než nyní… A taky by tato vláda přijala euro.

 

Jaká je alternativa? Co nejlepší výsledek hnutí SPD. Ten je samozřejmě závislý na kvalitě SPD, ale i na tom, jak moc si občané zmíněná nebezpečí voliči uvědomí. Záleží, jak dopadnou také ostatní strany.

Šlachtova Přísaha je bohužel probruselská. Trikolora se do parlamentu nedostane, i když ve věcech národního zájmu by s ní šlo spolupracovat. Volný blok se do parlamentu také nedostane, jen bohužel ubere některé voliče vlastenecké SPD. ČSSD se do sněmovny nedostane, což je dobře. KSČM asi s odřenýma ušima ano.

 

Asi nejmenším zlem by byla vláda odborníků s podporou prezidenta Zemana, které by daly důvěru poslanci ANO, SPD, KSČM a případně Přísaha. Samozřejmě rozhodnou voliči. Ale doufejme, že budou natolik rozumní, aby nepustili Piráty k moci. Když budou volit SPOLU a STAN, tak neomarxistické Piráty přivedou do vlády.  

 

Převzato z Profilu.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Pavel Jelínek, PhD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce