John: To jsem z toho jelen. Jourová v mžiku vyléčila Rusnoka z optimismu

10.02.2014 21:42

Dnes ráno mě v médiích zaskočily dvě zprávy. Český statistický úřad vydal informaci o tom, že nezaměstnanost v ČR je na absolutním rekordu a než jsem to stačil vstřebat, ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová odpoledne oznámila, že ČR je nejhorší v čerpání eurofondů.

John: To jsem z toho jelen. Jourová v mžiku vyléčila Rusnoka z optimismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Jedna Jobovka střídá druhou. Co je ale velmi zajímavé, je dát do kontrastu dnešní vyjádření Jourové a vystoupení dnes již bývalého premiéra Jiřího Rusnoka. Ten 25. ledna v radiožurnálu na otázku moderátora “ Co se vaší vládě povedlo?“ odpověděl:

„Pak bych určitě zmínil čerpání evropských fondů. Když jsme vstupovali do Strakovy akademie, vypadalo to podle všech odborných odhadů, že to nedočerpání v letošním roce kumulovaně bude nějakých 30, možná 50 miliard, výsledek je zhruba 10 miliard.“  

Na stejných deset miliard Jourová dnes seslala ohně pekelné.

„Česká republika je na tom úplně nejhůře ze všech evropských zemí. Za loňský rok jsme měli bilanci deset miliard korun nedočerpaných z evropských fondů. V rámci celé EU je to 16 miliard, takže my tvoříme větší část této ztráty, a to je skutečně velmi neradostné zjištění," uvedla.

Tak nevím, z jakého úhlu pohledu se na to mám koukat. Jestli subjektivní optimismus Jiřího Rusnoka je lepší než komparační pesimismus Jourové. Ať tak či tak, maňas ve státní pokladně je 10 miliard a co jsme za to mohli mít, není třeba rozepisovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek John

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…