Jurečka (KDU-ČSL): Rozhazovat peníze z vrtulníku můžou tajtrlíci, na to nepotřebujeme vládu

31.08.2020 10:01

Vláda přišla s návrhem přidat plošně důchodcům šest tisíc korun. Lidovci navrhují přidat peníze skupinám osob, které jsou ve výrazné finanční tísni.

Jurečka (KDU-ČSL): Rozhazovat peníze z vrtulníku můžou tajtrlíci, na to nepotřebujeme vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

"Voliči nás volí proto, abychom dělali zodpovědnou práci a pomáhali lidem, kteří to opravdu potřebují," řekl v pořadu předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Podle Jurečky finanční pomoc nejvíce potřebují vdovy a vdovci, dále senioři, kteří se starali o někoho postiženého velkou část svého života, a maminky, jež vychovávaly děti. "Podáme pozměňující návrhy, které budou pamatovat na tyto skupiny," vzkázal Jurečka.

Zrušení superhrubé mzdy?

Předseda KDU-ČSL by spíše přivítal, kdyby vláda udělala jednoduchá opatření - zvýšila slevy na poplatníka na manželku/manžela a děti. "To by dávalo daleko jednodušší logiku bez složitých zásahů do účetních systémů. Druhým krokem, po kterém firmy volají, je snížení zdanění odvodů, tedy snížení zdanění práce. To by posunulo naši ekonomiku i z hlediska konkurenceschopnosti vůči ostatním státům," uvedl šéf lidovců.

Progresivní zdanění podporovali lidovci už v minulosti. Jurečka si myslí, že by tu měl být princip určité solidarity, kdy ti vícepříjmový a úspěšnější odvádějí do státního rozpočtu více. "Já nemám problém s tím, abych solidární daň odváděl výrazně vyšší než doposud. Beru to jako zodpovědnost vůči těm, kteří třeba v životě neměli takové možnosti," dodal na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.