KONS a SsČR: Předvolební vysílání ČT je diskriminační

22.10.2013 21:21

Strana soukromníků ČR a Konzervativní strana, které úzce spolupracují ve volbách do Poslanecké sněmovny 2013, protestují proti diskriminační politice České televize, kterou uplatňuje ve svém předvolebním zpravodajství.

KONS a SsČR: Předvolební vysílání ČT je diskriminační
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

My, níže podepsaní, reprezentujeme Stranu soukromníků ČR a Konzervativní stranu, které úzce spolupracují ve volbách do Poslanecké sněmovny 2013 a mají své členy na společné kandidátce. Tímto protestujeme proti diskriminační politice České televize, kterou uplatňuje ve svém předvolebním zpravodajství.

Ve středu 16. října, ČT měla ve svém hlavním zpravodajském pořadu „Události” spot o tom, jak se které strany věnují problematice živnostníků. Uvedla body z programů velkých stran i z programů některých menších, jako např. KDU, ANO, Úsvit, Svobodní a Zelení. Ovšem o Straně soukromníků ČR, z jejíhož názvu vyplývá, že živnostníci jsou její hlavní cílovou skupinou, nepadlo ani slovo. Proč? Když se ČT věnovala např. Zeleným v tématu, které nemá nic společného se životním prostředím, proč opomenula Stranu soukromníků ČR, které se toto téma přímo týká?

To nás přivádí k širší otázce: proč ČT ve svém zpravodajství, a hlavně v předvolebních besedách, ignoruje malé strany? U komerční televize bychom to pochopili, té jde hlavně o sledovanost a musí si zvát mediálně atraktivní hosty. Ovšem jedním z poslání veřejnoprávní ČT je objektivně informovat veřejnost o všech aspektech veřejného zájmu. Nezaslouží si snad veřejnost dozvědět se o názorech menších politických subjektů? Jak se ti malí mají stát většími, když v mnohých případech se veřejnost o jejich existenci vůbec nedozví? Ne všechny menší strany mají za sebou miliardáře, kteří si mohou dovolit nasypat do předvolební kampaně balík peněz, koupit si celonárodní deníky, mediálně známé osobnosti atd. Česká televize nejspíš neporušuje volební zákon, který zaručuje všem stranám jen omezený vysílací čas. Ale ptáme se: pokud se veřejnoprávní ČT dobrovolně nechová férově ke všem kandidátům, neměl by tento zákon být upraven?


Rudolf Baránek                                                                         Josef Bílek
1. místopředseda Strany soukromníků ČR                               předseda Konzervativní strany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Budou lidi zavíráni do vězení za pravdu? Co myslíte?

23:07 Okamura (SPD): Budou lidi zavíráni do vězení za pravdu? Co myslíte?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám energií.