Kavij (KSČM): Česká zahraniční politika i nadále v područí Západu

16.12.2021 4:33 | Komentář

Schválení nového ministr zahraničí, pirátského Jana Lipavského, je na světě.

Kavij (KSČM): Česká zahraniční politika i nadále v područí Západu
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Media mají nové téma. Spekulace, co je příčinou vstřícného kroku prezidenta  M. Zemana ohledně jeho  jmenování. Pekarová, Rakušan adalší ministerští odborníci nové vlády ujišťují veřejnost, že nic. Snad jen kouzlo a diplomatický um nového premiéra Fialy!

Naprosté většině občanů, řešící své existenční problémy jsou tyto tahanice ale  v podstatě šuma fuk. Své finanční záležitosti spojené s pokračující a narůstající inflací za ně nová pravicová vláda nevyřeší. Stejně jako enormní doplatky za dodávky plynu a elektrické energie, které budou pro domácnosti nemilým dárečkem v příštím roce.

Pokud se týká české zahraniční politiky a jejího ministerstva, není žádným překvapením, že její scénář se v černínském paláci nepíše. Česká republika již dávno ztratilo svoji suverenitu, a to nejenom v prosazování své zahraniční politiky.

Zadání  USA  a z ní pramenící naše poslušnost směrem k Americe a vojenskému spojenci NATO nevidí jen slepý. Skutečností je, že Západ může být s rolí ČR v prosazování její zahraniční politiky směrem k Ruské federaci a Číně spokojen. Kádry, které si k prosazování  své velmocenské a imperialistické politiky  v českém politickém prostředí vychoval  se nadále rozšiřují a jsou ochotny udělat pro cíle Západu prakticky cokoliv!

Zlikvidování Česko – ruských vztahů na pozadí akce Vrbětice,  neustálé volání po rozšíření sankcí vůči  Rusku v souvislostí  s jeho okupací Krymu a rozdmýchávání napětí s Ukrajinou jsou toho příkladem.

V pozici koloniálního postavení České republiky je tak nepředstavitelné např. podepsání  našeho přímého kontraktu na odběr plynu s putinovým  Ruskem a napodobení tak počínání  maďarské vlády.  Nebo se vzepřít Evropské unii, jak to v těchto dnech  udělal polský premiér Mateusz Morawieki, který jako jediný nepodepsal bruselský klimatický závazek a pro „specifické Polsko“ si vymohl výjimku.

Další období  mezinárodních vztahů bude ještě více složitější a napjatější. USA, které se nechtějí smířit s vyklizením pozice světového četníka a světového strážce demokracie a ochrany míru dle  jejich definice, se jen těžko smiřují se svojí ztrátou ve prospěch  „komunistické“ Číny , která stále více ekonomicky a vojensky spolupracuje právě s Ruskou federací.

Výsledkem je eskalace vojenského napětí ve světě, navyšování vojenských výdajů a vývoj nových zbraňových systémů, včetně  arsenálu  jaderných zbraní. Bohužel právě  světu lidské civilizaci zničující jaderné zbraně jsou pojistkou proti válečným snahám USA k rozpoutání válečného konfliktu, čehož jsou si velmi dobře vědomi nejen Rusko a Čína, ale například i KLDR. Ale vyprávějte tohle nejenom ministryni TOP 09  Heleně Langšádlové!

Ministerstvo obrany ČR se může těšit na svoji novou ministryni v osobě  Jany Černochové.  Stejně tak na postupné navyšování financí svého resortu, které má  na konci  vládnutí pravicové vlády mělo činit 2% HDP oproti současným cca 1,35 procentům. V době chystaných vládních  úspor  nové vlády, přiškrcení financí na důchody a výdaje  v sociální oblasti celkem  nemilé zjištění. Prosazování hodnot Západu a osobní svobody v jejich podání nebylo nikdy zadarmo. Alespoň podle  dosavadního ujišťování  válečných  štváčů  českého prostředí. Zcela jistě  nás o tom  prostřednictvím mainstreamu  budou  přesvědčovat  neustále i v budoucnu!

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…