Kobza (SPD): Vždyť to je zoufalé, co musím poslouchat

14.07.2022 23:35

Projev na 32. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 14. července 2022 k energetickému zákonu

Kobza (SPD): Vždyť to je zoufalé, co musím poslouchat
Foto: archiv
Popisek: Jiří Kobza

Děkuji, pane předsedající.

Já bych také rád zareagoval na pana poslance Michálka, protože jeho přírodovědné znalosti a to, jak má nastudovanou planetologii, je skutečně obdivuhodné. Určitě obory jako paleoklimatologii, stratigrafii, paleontologii od prekambria až do holocénu ovládá a má to v malíčku. Protože by věděl nebo ví, že klimatické změny doprovázejí planetu vlastně celou dobu její existence. A ten planetární život se nedá zastavit.

Určitě zná Milánkovičovy cykly. Ví, co to je Platón, Platónský rok. Zná výkyvy a oscilace zemské osy, periody těchto pohybů a zná distribuci tepla, kterou dostává planeta od Slunce, která je stále stejná. Akorát se mění místa, na která dopadá podle toho, jak právě v tom Milánkovičově cyklu ta planeta je nakloněna ke Slunci, jestli ty paprsky dopadají šikmo anebo kolmo. Takže určitě tohleto všechno ví. A samozřejmě toto všechno můžeme zvrátit tím, že přestaneme topit uhlím a začneme, začneme mrznout.

Připomíná mi to velmi, když Veolia koupila za hubičku vodovodní sítě, zdražila padesátinásobně vodu a k jejímu překvapení lidi začali šetřit. To slovo šetřit jsem tady slyšel asi osmdesátkrát dneska. A najednou jí klesly odběry. No tak co udělala? Zvedla ceny. A když začali lidi ještě víc šetřit, tak ještě zvedla ceny. Ale proboha uvědomte si, do jakých stresů uvádíte lidi a jaký to bude mít vliv prostě na život tady. Vždyť to je zoufalé, co musím poslouchat.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Atentát na Fica. Rusko. Výcvik ruských Specnaz, ten se nezapomíná

6:04 Exner (STAN): Atentát na Fica. Rusko. Výcvik ruských Specnaz, ten se nezapomíná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.